התייעצות נוספת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות נוספת
    רונית
    10/03/2015

היי דר' יוכי ,
    מקווה שאת זוכרת את התייעצותי בעבר ,אני קצת יזכיר לך בני בן 5 ו3 חודשים התייעצתי איתך האם לקחת אותו באופן פרטי לאבחון קשב וריכוז או דרך התפתחות הילד בבית חולים
    לאחר התייעצות איתך ועם עוד גורמים מקצועיים החלטתי לקחת את בני להתפתחות הילד בשניידר .
    היינו בשניידר לפני מספר ימים בדקו את בני שני רופאים כאשר אחת מהם היא מנהלת המכון בבית החולים , הרופא ביצע עם בני שיחה שבה הוא שאל אותו איפה הוא גר , בן כמה הוא איך קוראים לגננת שלו, איך קוראים לגן שלו ,מה שמו של החבר הכי טוב שלו בגן , במה הוא אוהב לשחק בני שיתף פעולה בצורה מדהימה ענה לו על כל השאלות ( הייתי ממש גאה בו . )
    בנוסף צייר ציורים ( ציור של בית וציור של איש ) את האיש צייר עם עיניים,אף פה שיער וגבות , לצין כי לא צייר גוף למרות שיודע ז"א שמהראש יצאו הרגליים ומהפנים הידיים . ובית צייר בית גבוה עם גג ( לציין כי אצל בני היה עיכוב בכל הקשור לנושא הציורי והגרף מוטורי עקב אחיזת צבע לא נכונה ותקופה ארוכה נמנע מציור הוא מטופל אצל מרפאה בעיסוק מגיל 3 ו10 חודשים
    בנוסף ביצע כמה תרגילים כמו לקפוץ על רגל אחת בשתי הרגלים ביצע זאת בצורה טובה ,ללכת בקוו ישר רגל אחרי רגל - היה קצת קושי ,הלך על קצות האצבעות בצורה טובה והלך על העקב בצורה טובה , כשדיברתי עם הרופאה אמרה שיש לו קצת סרבול מוטורי כששאלתי על המשמעות של זה נאמר לי שזו תכונת אופי לא קשור לאינטיליגנציה
    הסתכלה גם על הידים שלו ואמרה לי שיש לו גמישות יתר בידיים - ידעתי על זה עוד לפני שהגענו אליה.
    לגבי טיפול היא אמרה לי שכרגע היא לא רואה מקום לטיפול תרופתי שאנו צריכים לראות כיצד ההפעה הזו תשפיע בבית ספר ושנגיע למעקב בעוד שנה .
    סוכם כי יש לו הפרעת קשב ללא המרכיב של ההיפרקטיביות
    שאלתי היא כזו :
    חשוב לי לציין כי התחושה היתה כי הרופאים שבדקו אותו היו מאוד מקצועיים עם זאת חשובה לי מאוד דעתך האם לדעתך יש מקום להתייעצות נוספת.
    שאלה נוספת במכתב שהם שלחו לנו נכתב כי אחיזת עיפרון לא בשלה ואם לומר את האמת זה דבר שמשגע אותי בני עם גמישות יתר בידיים כולל באצבעות ז"א שאת תמתחי את האצבאות שלו אחורה שלא כמו שאר האנשים האצבעות שלו הולכות הרבה אחורה ולא נעצרות מבחינת האחיזה לדעתי אנחנו במקום טוב האחיזה היא אגודל אצבע אמה וכך הוא גם אוכל האחיזה היא נכונה האם באנשים עם גמישות יתר באיזה שהוא שלב בחיים האחיזה בשלה ?

מתנצלת על האורך, אודה לחוו"ד המקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות נוספת

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת - תגובה

10/03/2015

שלום רונית,
    אני שמחה מאד שעברתם את האבחון בשניידר, ולאור זאת, אין לדעתי שום צורך באבחון נוסף. גם האבחנה לא "נוראית", ואתם יכולים מאד להרגע.!!!
    חשוב להמשיך במעקב לגבי עניין הריכוז, וחשוב לטפל בנושא גמישות היתר בידיים. לא תמיד זה נעלם, אבל זה משתפר מאד. אז יש תקווה !!!!
    לסיכום שלי : הילד בסדר, ועם קצת עזרה ומעקב - יהיה בסדר גמור !!!
    הלוואי על כולם.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רונית
    18/03/2015

היי ,
    לא הספקתי להודות לך על תשובתך המרגיעה , לאורך כל הדרך התייעצתי איתך לגביי בני ( מגיל 3.5 ) ולאורך כל הדרך התשובות שלך היו מאוד מקצועיות וממש הנחלת בי את ההרגשה שאני לא לבד ועל כך תודה רבה

ללא כל ספק הורות לילד עם בעיות קשב וריכוז היא הורות אחרת אבל בזכותך ובעוד גורמים מקצועיים שמעורבים לאורך הדרך התחושה היא שלא כל המעמסה נופלת עליי וזה לחלוטין הקלה גדולה

אין מספיק מילים שיכולות לתאר את העזרה שלך אז אני יסיים בתודה ענקית בטוחה שיגיעו עוד התייעצויות :)

ללא ספק יש לי עוד דרך ארוכה עם בני , אבל אני לחלוטין מרגישה כי אנחנו בדרך הנכונה וב"ה יהיה בסדר !!!!

המשך יום טוב ,

שאלה קטנה לגביי הגמישות יתר פרט לריפוי בעיסוק יש משהו נוסף שניתן לעשות לענין הגמישות יתר ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

18/03/2015

רונית שוב שלום,
    גמישות-יתר היא עניין פיזיולוגי, שנולדים איתו. ככל הידוע לנו, זה משתפר עם הגיל. בטיפולים של רפוי-בעיסוק, ההורים מקבלים הדרכה לעבוד עם הילד באופן יום-יומי בבית, וזה מזרז את השיפור.
    לגבי קשיי קשב וריכוז - גם זו בעייה מולדת, ועם טיפול נכון אפשר להתגבר עליה ולתפקד יפה בחיים. צריך לדעת היעזר באנשי המקצוע, להקשיב לעצות שלהם, ולהשקיע בילד, גם בטיפולים, וגם בהתייחסות נכונה בבית.
    ברור שזה איננו קל, ועם עוד ילדים, יש תקופות של תחושה של עול כבד, אבל אני רוצה לומר, שהלוואי שלא יהיו צרות גדולות מזה !!!

כל טוב! אני שמחה שאני יכולה לעזור. התודה שאני מקבלת היא התגמול היפה ביותר שיש לי. אז תודה לך !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו