מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 1.8 לא הולך עצמאיתש.ח06/04/2015
שלום רב,אודה להכוונה ואנסה לקצר.
בני בן 1.8 אינו הולך עצמאית . האם יש סיבה לדאגה?! לאן עלי לפנות במידה וכן?
הולך מעט ומתעייף כאשר מחזיקים לו 2 ידיים או יד אחת
מגיל קטן חשדתי שמשהו לא תקין אך הרופא וגם טיפת חלב אמרו שאני סתם בלחץ והכל בסדר על דעת עצמי לוקחת אותו מגיל 7 חודשים לשחיה טיפולית.
בסוף גיליתי שבגן שהיה -היו שמים אותם רוב היום בלול בחושך כמובן שבאותה שניה הוצאתי אותו משם.
רק לאחר שלקחתי אותו לטיפול חלה תפנית חיובית בהתפתחות:התהפך בגיל 8 ח לראשונה,זוחל גחון מ9 חודשים,התיישב בגיל שנה,זוחל על 4 מ 1.2 ונעמד והחל ללכת עם תמיכה סביב 1.2 גם כן.
מטפס על שולחנות ,כיסאות , מתקשר נפלא -שר שירים מלאים,רוקד,משלים משפטים
מוסר ותופס כדורים אך לא הולך עצמאית!
אורטופד אומר שחוץ מגמישות יתר והיפותוניה אין בעיה ממשית וסובר שעוד קצת ויתחיל ללכת (הייתי פעמיים בבדיקה)
על רופא הילדים כאמור אני לא סומכת ואני מודאגת
אשמח לכח עצה והכוונה
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב שכחתי להוסיף
ש.ח06/04/2015לדעתי יש בעיה רגשית שהוא סוחב עוד מהגן הארור שהוזכר קודם
בגן הנוכחי(המקסים) ובכלל הוא מחפש להיאחז בדמות כדי לקבל ביטחון
ז״א שבגן חייב להיות בסביבת המטפלת של הקבוצה שלו
אם היא הולכת להפסקה הוא בוכה ממש כשהיא נוכחת הכל בסדר
ואם הורים אחרים באים לפני לאסוף את ילדיהם הוא ממש יושב ומתייפח
לידי הוא מלא ביטחון מאושר ושמח (גם מפידבקים שאני מקבלת)
כאמור הוא צריך להיאחז בדמות כדי לקבל ביטחון
איך ניתן לטפל בזה? לטעמי זה גם מהווה עיכוב להליכה עצמאית הלא כן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב שכחתי להוסיף - תגובה
06/04/2015שלום,
לגבי ההליכה, זה בוודאי עיכוב משמעותי, וחשוב להבין מה הסיבה לכך ולטפל בזה. אפשר לפנות לפיזיותרפיסטית, ובמידת הצורך, היא תפנה אתכם שוב לאורתופד.
לגבי הבכי בגן - בהחלט ייתכן שמדובר בילד חסר בטחון, אולי גם משום שעדיין אינו מסוגל להתנייד באופן עצמוני. כרגע הוא צעיר מאד, ועדיין אינני רואה דרך לטיפול רגשי. חשוב לטפל קודם בהליכה, ואח"כ לראות איך מתקדמים.
כל טוב, חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך-שאלה
ש.ח06/04/2015מודה לך על תגובתך
כאמור הייתי אצל אורטופד פעמיים שאומר שחוץ מהיפותוניה וגמישות יתר
שלא במצב חריג הוא לא מזהה איזושהי בעיה
שכן הילד מטפס על שולחנות כסאות וכו (צפה בו)
הלכתי אליו פעמיים.
ואנחנו מטפלים בזה בשחיה טיפולית
אך הילד עדיין לא הולך עצמאית
האם יש משהו נוסף שכדאי לבדוק?
או שבאמת זה רק עניין של זמן וסבלנות ?! כיוון שכאמור זה לא מוזנח אלא מטופל
אודה לכל הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך-שאלה - תגובה
06/04/2015שוב שלום,
בעיני שחייה טיפולית אינה טיפול. זו פעילות ספורטיבית טובה ובריאה, אבל מקובל לחשוב בעולם הרפואי שהיא אינה יעילה כדי לגרום לילדים התקדמות בהתפתחות המוטורית. אני חוזרת על המלצתי : לכו לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)