דיסונס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסונס
    הילה
    01/05/2015

הי יוכי,
    מבקשת להתייעץ איתך עבור בני בן השנה ו-11 חודש.
    אתחיל ואומר כי יש לי שני ילדים גדולים ממנו, האחת בת 5 והבכור בן 7.
    הקטן מדאיג אותי מאוד ולא נתקלתי עם אחיו הגדולים בבעיה זו.
    אני לא יודעת איך להציג את הבעיה אבל אנסה:
    למיטב ידיעתי בגיל הזה מבינים הכל, או לפחות כמעט הכל.
    אצלו זה מרגיש אחרת.
    יש דברים שהוא מבין ויש דברים שהוא לא מבין או אולי לא רוצה או מתעלם.
    אין לי דרך אחרת לנסח זאת.
    לדוגמה, אם אשאל אותו איפה אף? יסתכל אלי במבט נוקב כזה ולא יענה, למעשה לא יעשה כלום.
    מנגד, אתמול ראה אותנו שכן ושאל אותו מה היא אוכל והוא להפתעתי הרבה השיב - עוגיה.
    דוגמה נוספת- אם אשאל אותו מה אני מחזיקה ביד, נניח את הנעל שלו, הוא לא יגיד כלום, פשוט כלום! אבל אם יתקל במקרה בנעל שלו, אז יגיד - נעה.
    עוד דוגמה- אני מקריאה לו ספר , איפה הפיל? אין תגובה . אפילו לא תנועה. אבל אם אשאל אותו תוך כדי סיפור הוא יענה - פי ( נראה לי כאילו הוא משנן את הסיפור)
    דוגמה אחרונה- אני מסבירה לו שאי אפשר לעלות על הנדנדה כי יש עליה ילד הוא מתחיל לצרוח , רץ לנדנדה וכל מה שאני אומרת לו חודר דרכו בכלל. מנגד שישב על הנדנדה ושאלתי אותו עם הוא רוצה להתנדנד עם אחיו- הושיט את הידיים שלו שאקח אותו לאחיו.
    אני מרגישה שאני מדברת אליו והוא לא מבין או לא מקשיב או פשוט לא אכפת לו!
    כי יש לי המון דיסונס איתו- דווקא הדברים הפשוטים, תביא לי, מה זה? איפה זה? הוא לא מגיב והדברים המורכבים יותר, כמו סיטואציות הוא כן מבין.
    אני חסרת אונים, מתוסכלת ולא יודעת מה יש לו.
    האחות בטיפת חלב אמרה לי בצורה הכי בוטה- שהוא לא שם עלינו וגם שמה שאנחנו מבקשים ממנו כמו שים ידיים על הראש לא מעניין אותו.
    הרופא ילדים שראה אותו כמה פעמים אמר שאולי זו בעיית קשב וריכוז ( אבל עוד מוקדם לדעת). הייתכן?
    אציין שעשינו בדיקת שמיעה - הכל תקין
    הוא מדבר מעט, אוצר מילים של כ-100 לערך.
    מלבד זאת, שובב, נמרץ, כל הזמן בתנועה אפילו שהוא אוכל הוא חייב להתעסק עם משהו, חייכן , צוחק הרבה ותמיד נענה למשחקים עם אחיו הגדולים.
    מה יש לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיסונס

הוספת תגובה

• דיסונס - תגובה

01/05/2015

הילה שלום,
    די ברור לי, שהילד מבין מה שאת מדברת, ויודע להשתמש במילה הנכונה כדי לשיים את האובייקט.
    גם די ברור לי, שזו לא בעייה של קשב וריכוז, כיוון שהוא מאד עקבי בהתנהגות שלי.
    לפי הפרשנות שלי, הוא איננו מצביע כשאת שואלת אותו, כיוון שאינו רואה צורך להצביע. הוא יודע שאת מבינה שהוא יודע את המילה, ולכן אין צורך שיענה לך בהצבעה. מאידך, כשתשאלי : "איפה X?" הוא יענה או יצביע, כי זה איננו מובן מאליו.
    כבר ראיתי בחיי המקצועיים כמה ילדים כאלה. אין סיבה לדאוג. הם בסדר גמור.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו