בת שנה ושמונה, בעיות תקשורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושמונה, בעיות תקשורת
    לילך
    05/07/2015

שלום רב,
    ביתי בת השנה ושמונה מעולם לא ניסתה לאכול לבד, מתנגדת לאכול מוצקים ומעולם לא הכניסה צעצועים לפה.
    (אוכל טחון שאני מאכילה אותה בכפית היא אוכלת יפה).
    עם בעיה זו, פניתי לרופאה התפתחותית ובזמן המפגש שלי איתה היא שאלה אותי שאלות נוספות על ביתי ובהתאם לתשובותיי היא שיערה שלביתי יש בעיית תקשורת.
    מאז אותו המפגש, שמתי לב לדברים הבאים:
    - ביתי אינה מצביעה
    - אוהבת להסתובב סביב עצמה
    - אוהבת להסתכל זמן מה בחלון
    - אוהבת מאוד לגעת בזרם של מים (היא יכולה לבלות כך שעות)
    - המשחק שלה אינו משמעותי (למרות שלאחרונה ואחרי הרבה עבודה שלי, היא משחקת יפה במשחק של הכנסת כדורים לחורים)
    - בגן שעשועים היא בדרך כלל אוהבת לרוץ ופחות לשחק במתקנים (תלוי במצב הרוח שלה)
    - היא עדיין לא מדברת אך מבינה מילים כמו בואי, קחי ואת השם שלה.

חשוב לציין שהיא ילדה חייכנית, אוהבת לצחוק ולשחק איתי, אין לה התפרצויות זעם, חביבה מאוד לילדים, יש לה קשר עין טוב, מחזירה אהבה ומאוד אוהבת חיבוקים, עושה 'שלום' ומוחאת כפיים (מנסה לחקות אותנו ודמויות בטלויזיה).
    כמו כן, עד היום אינה הייתה בגן (טיפול אצל הסבתא).

אשמח לעצת המומחים, כיצד אני יכולה לעבוד איתה בבית על מנת לעזור לה להתקדם וכמו כן, למי כדאי לפנות להמשך אבחון וטיפול
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנה ושמונה, בעיות תקשורת - תגובה

05/07/2015

לילך שלום,
    אני מתפלאת שהרופאה לא הפנתה אותך להערכה של פסיכולוגית התפתחותית. היא אמנם צעירה מאד בגילה, אבל כדי שתעבור הסתכלות גם של פסיכולוגית ותהייה במעקב אצלה, אחת לחדשיים לערך.
    רק כך אפשר יהיה להדריך אותך איך לעבוד איתה, ובמידת הצורך, להיעזר באנשי מקצוע נוספים, כמו קלינאית תקשורת למשל.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו