מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה ושמונה, בעיות תקשורתלילך05/07/2015
שלום רב,
ביתי בת השנה ושמונה מעולם לא ניסתה לאכול לבד, מתנגדת לאכול מוצקים ומעולם לא הכניסה צעצועים לפה.
(אוכל טחון שאני מאכילה אותה בכפית היא אוכלת יפה).
עם בעיה זו, פניתי לרופאה התפתחותית ובזמן המפגש שלי איתה היא שאלה אותי שאלות נוספות על ביתי ובהתאם לתשובותיי היא שיערה שלביתי יש בעיית תקשורת.
מאז אותו המפגש, שמתי לב לדברים הבאים:
- ביתי אינה מצביעה
- אוהבת להסתובב סביב עצמה
- אוהבת להסתכל זמן מה בחלון
- אוהבת מאוד לגעת בזרם של מים (היא יכולה לבלות כך שעות)
- המשחק שלה אינו משמעותי (למרות שלאחרונה ואחרי הרבה עבודה שלי, היא משחקת יפה במשחק של הכנסת כדורים לחורים)
- בגן שעשועים היא בדרך כלל אוהבת לרוץ ופחות לשחק במתקנים (תלוי במצב הרוח שלה)
- היא עדיין לא מדברת אך מבינה מילים כמו בואי, קחי ואת השם שלה.
חשוב לציין שהיא ילדה חייכנית, אוהבת לצחוק ולשחק איתי, אין לה התפרצויות זעם, חביבה מאוד לילדים, יש לה קשר עין טוב, מחזירה אהבה ומאוד אוהבת חיבוקים, עושה 'שלום' ומוחאת כפיים (מנסה לחקות אותנו ודמויות בטלויזיה).
כמו כן, עד היום אינה הייתה בגן (טיפול אצל הסבתא).
אשמח לעצת המומחים, כיצד אני יכולה לעבוד איתה בבית על מנת לעזור לה להתקדם וכמו כן, למי כדאי לפנות להמשך אבחון וטיפול
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ושמונה, בעיות תקשורת - תגובה
05/07/2015לילך שלום,
אני מתפלאת שהרופאה לא הפנתה אותך להערכה של פסיכולוגית התפתחותית. היא אמנם צעירה מאד בגילה, אבל כדי שתעבור הסתכלות גם של פסיכולוגית ותהייה במעקב אצלה, אחת לחדשיים לערך.
רק כך אפשר יהיה להדריך אותך איך לעבוד איתה, ובמידת הצורך, להיעזר באנשי מקצוע נוספים, כמו קלינאית תקשורת למשל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)