ילד בן 4 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 וחצי
    דינה
    17/07/2015

דוקטור יוכי היקרה.

אני אמא לשלושה ילדים,
    הגדול שלי בן 4 וחצי, הוא ילד מאד בוגר וחכם עם תפיסה מהירה, יש לו ביטחון עצמי (הוא אומר על עצמו סתכלו אני חתיך)
    לאחרונה הוא התחיל לזרוק חפצים בבית כשמשהו לא הולך בדיוק כמו שהוא רוצה.
    הוא מתחמן אותנו ואת אחיו הקטן, אני יודעת כשהוא עושה זאת, אך לא יודעת איך למתן או לעצור את זה..
    בגן השנה הוא לא אהב את הגננת ונראה לי שהוא הרגיש מאויים מכמה ילדים, (הוא לא היה בזרימה ליד כל ילדי הגן, ראיתי שהוא מאד מנסה להרשים אותם..
    אני מניחה שהתיאורים הראשונים נורמטיבים לילד שמגלה את עצמאותו וכוחו ובודק אותנו וכו'.
    אבל מה שהכי מטריד אותי, ואני כותבת את זה בכאב לב עצום.
    זה שכאילו הוא הפך להיות זר בשבילי, אני אוהבת אותו בכל ליבי אבל לא מוצאת דרך להתקרב אליו!! אני צריכה לדובב אותו המון, הוא מדבר הרבה אבל לא נפתח באמת. כך אני מרגישה בכל אופן, גם אני כאילו בוחנת ובודקת כל צעד שלו, וכל הרגשה שלו (והוא כנראה שם לב) אני עם יד על המצפון כל הזמן איתו..
    אני מרגישה שהוא שם את עצמו כבוגר אבל מתרחק יחד עם זה.
    (אולי תורמת לזה החוצפה, וזה שהוא מחליט לעשות מה שהוא רוצה!)

איך אפשר לאהוב את הילד בלי חסמים ?
    איך אפשר להתעלם מהתחפושת המלחיצה שהוא שם את עצמו בתוכה?
    ואיך אפשר לסמוך עליו ולהפסיק לבדוק את רגשותיו ותגובותיו?

אשמח לתושבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי - תגובה

19/07/2015

אמא יקרה שלום,
    יש תקופות של מרד והתפרצות תוקפנות אצל כל ילד במהלך ההתפתחות, וגם אצל מבוגרים.... ל]פעמים הסיבה ברורה לנו - משהו שקרה בחיים, בבית, בגן, ולפעמים זהלא ברור. לשם כך יש פסיכולוג ילדים, ואני מציעה לך לגשת להתייעצות של מספר מפגשים. אני מניחה שפסיכולוגית טובה תוכל לגלות את הסיבה ולעזור לך להתמודד עם זה היטב.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו