שנתיים וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנתיים וחודשיים
    מירב
    19/07/2015

שלום ד״ר יוכי,

פונה אלייך לגבי בני השני בן השנתיים וחודשיים.
    אתחיל ואומר שלפני 4 חודשים עבר ניתוח כפתורים עקב נוזלים וירידה בשמיעה של 40 אחוז בשתי האוזניים.
    מאז , לפני חודשיים בערך התחיל לדבר, מילים בודדות, ובשבועיים האחרונים גם מחבר שתי מילים כמו - צה מי , שמשמעותם - רוצה מים.
    איני מודאגת מהשפה, אנחנו מטופלים אצל קלינאית והדבר אינו מטריד אותי גם אם ידבר מאוחר.
    אני פונה אלייך דווקא לגבי התנהגות בסיסית שלא באה לידי ביטוי בשפה ובשפת גוף והיא זאת שמדאיגה אותי מאוד.
    ואתן לך דוגמה- אין אצלו ״ לא״ , לא בא לידי ביטוי בשפת גוף ובשפה כמובן. רק במקרים שאני כועסת עליו או הוא רוצה משהו ואני לא מסכימה ואני מנסה להציע לו אלטרנטיבה אז הוא עושה לא עם הראש. הוא מבין מה אני אומרת , אבל ההתנגדות היא באמצעות השתטחות על הרצפה, בכי, מכות - מרביץ לנו הרבה שלא מסכים עם מי שאמורים לו, אבל לא בשפת גוף או שפה אין.
    רק בשביל לחדד, כשאני אשאל אותו אם הוא רוצה עוגייה, אז ישר יבוא למטבח שמח, אם לא ירצה עוגייה, פשוט יתעלם מהבקשה שלי וימשיך בשלו.
    המילה כן- לפני שבועיים החל להשתמש בה, אני שמה לב שכמעט כל שאלה הוא עונה כן. אני חייבת לציין שרוב השאלות באמת מכוונות לכן או לא ולרובן הוא צריך לענות כן. לדוגמה- אתה רוצה שנשחק במטוס? יענה כן.
    אבא, אמא- גם פה, הדבר חוזר על עצמו. הוא לא קורא לנו בכלל. כשאשאל אותו בתמונה איפה אבא ? יצביע או יראה לי.
    יותר מזה, הוא עובר על יד התמונות שעל המקרר ואומר לי את השם של אח שלו מיוזמתו אך הוא לא קורא לו.
    קח/ תביא/ בוא- גם אילו מילים שלא קיימות. מילים שנראות לי חשובות יותר מהשם של הבובה שאליה הוא כן קורא בשמה
    אני לא יודעת איך להתייחס לעניין. הקלינאית נתנה לי הסבר שלא מתקבל על הדעת- שייתכן שהוא לא מרגיש צורך לקרוא לנו , כי אנחנו זמינים עבורו.
    אני לא יודעת אם יש בעיה ואם כן מה היא ואיך לטפל.
    אוסיף רק שהוא ילד שמח מאוד, שובב ביותר, אוהב מאוד לשחק עם אח שלו ואיתנו הוריו.
    האם תוכלי לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• שנתיים וחודשיים - תגובה

19/07/2015

מירב שלום,
    מה שאת מתארת היא התנהגות מאד נורמטיבית לגיל הילד, ובעיקר - לשלב שלפני דיבור ברור. מסבירים זאת כמעין ביטוי לתסכול, שהילד אינו יכול להביע עצמו.
    יש שני שיטות להתייחס לכך : האחת - לקחת את הילד, להרים אותו ולחבק אותו מעין "חיבוק דוב". הדרך השנייה היא לצאת מהחדר, ולהניח לו להרגע. שירגיש שאינן לו "רווחים" מההתנהגות הזו, ושלא כדאי לו.
    אני יכולה להבטיח לך שזה חולף..לא לדאוג!
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מירב
    20/07/2015

הי יוכי,

אני חושבת שאולי לא הסברתי את שאלתי, כי איני מוטרדת מההשטחויות והאלימות, אלא מהעובדה שהוא אינו קורא לנו אמא ואבא, אינו קורא בשמות, לא משתמש בלא וכן. האם מתשובתך אני יכולה להירגע ולצפות שזה יגיע? האם נשמע ץבזמן הקאוב את המילים אבא, אמא, לא ומילים חשובות אחרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

21/07/2015

אין סיבה שלא. אם השמיעה בסדר - זה יגיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו