התפתחות כללית מאוחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות כללית מאוחרת
    אמא ד
    21/07/2015

בני בן שנה ותשע.עוד מעט עשר. מבחינת התפתחות ישנו עיכוב כללי.
    הליכה- טרם הולך עצמאית. נמצא במעקב פיזיוטרפיה .
    כרגע הולך סביב רהיטים, קירות, נשען על הספה עם הגב.באחיזה של יד אחת או שניים צועד איתנו מרחק מסוים. אבל עדיין נראה שלא מוכן מבחינת הביטחון ללכת לבד. גם שאני אומרת לו לעמוד לבד לבד.. הוא נעמד..לכמה שניות .. למשל אתמול עמד כמה שניות לבד. וראיתי עליו שהוא כנראה מפחד יחד עם זאת כל הגוף שלו היה נרגש אז אחרי כמה שניות הפיל את עצמו לישיבה
    מעבר לכך אין לו הרבה מילים. אבא, אממ( לעיתים זה נשמע כמו אמה) את-זה, איה( דודה שלו) במבה ,והגננת אומרת שהוא אומר בגן לא ואוטו
    אנחנו נמצאים במעקב א.א.ג. לגביי השמיעה ( כרגע יש ירידה קלה - בדיקה חוזרת בעוד חודשיים) כי לעיתים שאנחנו קוראים לו הוא לא מפנה את הראש. לא מתייחס. אבל שמתי לב שאני קוראת לו ויחד עם זה אומרת לו קח במבה, אוטו וכו הוא מסתובב. או בכלל כל רעש מהדלת או אוירון , טלוויזה ישר מפנה את הראש. יכול להיות שיש לו שמיעה סלקטיבית בגיל הזה?
    מבחינת משחק. הוא לא אוהב לגו, לא בונה מגדל 3 קוביות קטנות. מהגדולות כן בונה
    מה שכן אוהב ( גם בגן), -להכניס ולהוציא מקופסא ( מאוד אוהב), כדורים, מכוניות, חיות, כלי מטבח,
    חוץ מזה הרבה פעמים זורק מהשולחן.גם אחרי שסיים לשחק. לי זה נראה שלפעמים יש לו הפרעת קשב וריכוז.
    בנוסף הוא משחק עם השפתיים שלו הרבה.( נראה לי זה נראה שזה נקרא שרבוב. והוא מרייר הרבה.
    היינו אצל מומחית בנוירולוגית והתפתחות הילד שרשמה שיש חשד לקשיים בתפקוד יתקשורתי כי היא שמה לב לשרבוב שלא אופייני לגילו, ולזה שלא תמיד מתייחס לקריאת שמו. או שהיא שמה לב לקשר עין קצר.
    מצד שני עם כל העיכוב הזה. האינטואיציה האימהית שלי אומרת לי שמדובר בעיכוב התפתחותי כללי.(" לייט בלומר" ) ולא בעיה תקשורתית כי מבחינה מוטורית גם התעכב ,ביצע את כל השלבים פשוט מאוחר יותר..אולי גם בדיבור זה יהיה ככה? ובעוד דברים בהתפתחות
    אני חייבת לציין שמדובר בילד חייכן, שמח, שמאוד אוהב אנשים, ילדים ובכלל חברה פנים של אנשים. שירים ( רוקד עם הרגליים) את החוגים בגן מאוד אוהב ובכלל ללכת לגן
    שרואה את אבא שלו הוא מתלהב משמחה , כנ"ל לגביי סבא שלו. אז איך בדיוק בעיה בתקשורת?
    ממה את מתרשמת? ולמה היא בדיוק התכוונה לקשיים בתפקוד התקשורתי? אשמח לתגובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות כללית מאוחרת

הוספת תגובה

• התפתחות כללית מאוחרת - תגובה

21/07/2015

אמא יקרה שלום,
    הכוונה בהפרעות תקשורת היא בעיקר לילדים שנמנעים מקשר חברתי עם אחרים - ילדים ומבוגרים. לא עונים כשפונים אליהם, לא מחפשים מגע וכד'.
    את מציגה תמונה רחבה ומורכבת של איחור בהרבה תחומים, ולכן אינני יכולה לתת לך התרשמות דרך האינטרנט. לשם כך יש מכון להתפתחות הילד, עם מנהל שהוא נוירולוג-ילדים, וצוות רב מקצועי, ובמידת הצורך עושים בדיקות גופניות שונות, כמו בדיקות גנטיות, שיכולות להסביר את מקור הבעייה. לפעמים, זה צרוף מקרים של כל מיני בעיות "פשוטות", כמו ליקוי בשמיעה, מוטוריקה חלשה, וכד'.
    בעיני, במצב כזה, חשוב מאד שתהייו במעקב של צוות טוב ומסור, אשר גם יאבחן, וגם יוכל לטפל.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אמא ד
    28/07/2015

קודם כל תודה על התשובה הזריזה.
    דבר שני רציתי לשתף אותך בעוד עיניין
    לפני שבועיים בערך היינו עם הילד אצל נוירולוגית מומחית להתפתחות הילד שכתבה בסוף האבחון שהילד יוצר קשר עין קצר, ושנצפו מעט נפנופים. בנוסף לשרבוב השפתיים .
    אני חייבת לציין שהנפנופים עם הידיים מגיעים בסיטואציה מסוימת, מאז האבחון אני עוקבת אחרי התזמון שלהם ותמיד הם מגיעים שהוא מתלהב ממשהו. אז מה הבעיה בנפנופים?
    לגביי קשר עין קצר, אני לא מבינה מאיפה היא הביאה את זה. הילד לעיתים מביט בי ובאחרים והקשר עין שלו נמשך הרבה יותר זמן ממה שהיא התרשמה. אפילו הרופא שלו אמר שהוא נועץ מבטים .. ושאפילו אישתו בירח דבש לא הסתכלה עליו ככה :)
    גם הגננת במעון מציינת שיש לו קשר עין איתה ועם הסייעת ושהוא מאוד קשוב בשעות של החוגים וקריאת ספרים למשל .
    עוד דבר אחרון וחשוב לא פחות. שהגדרת מה היא בעיה בתקשורת הגדרת ילד שנמנע מקשר עם אנשים. זה הדבר האחרון שאפשר לומר על הבן שלי.
    למשל שאנחנו אצל סבא וסבתא, הוא תמיד מחפש את סבא שלו קורא לו אבא אבא! ( סבא עוד לא אומר :)) רק שייקח אותו וירים אותו, אותו דבר שרואה את אבא שלו.
    עם הילדים בגן הוא יוצר קשר, בדרך שלו , אם זה בלהדחף למשחק שלהם ולחטוף מכונית או בחצר לעשות קוקו ולהתחבא . בנוסף ושאנחנו בחברה מסוימת הוא פורח הוא מאוד אוהב פנים של אנשים , וממש רואים שהילד מאושר בסיטואציות חברתיות .
    כל מה שכתבתי עכשיו זה לא מגיע ממקום של להתגונן זה באמת איך שהוא מתנהג , על פי הדברים שכתבתי את יכולה בבקשה לתת את דעתך המקצועית אפילו שלא פגשת אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאימא לאימא

שרון
    10/08/2015

אימא יקרה את יודעת הכי טוב ,שיש עיכוב בשפה יש עיכוב גם בתקשורת שהשפה משתפרת אז גם התקשורת .ממליצה לך
    מנסיון אישי לא לוותר על שיחה /סיפורים משחקים שירים
    להפעיל אותו הרבה .לעשות לו תרגילים כמו על שכיבה על הגב על כדור פיזיו .לקחת אותו לגימבורי ולהפעיל אותו זה עוזר גם לדיבור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו