ילד בן 3 - התפתחות קוגנטיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 - התפתחות קוגנטיבית
    הדר
    05/08/2015

קצת ארוך ומתסכל..מרגישה שבעלי לא מאמין בבן שלנו כמוני. מאז שהוא נולד, אפילו כשהיה בבטן הייתה לי אינטואיציה שהילד מבריק. מבחינה מוטורית הוא התפתח נורא נורא מהר, הלך בגיל 10 חודשים, את כל הצבעים ידע עד גיל 1.8, התחיל לשאול שאלות כמו איך דברים עובדים ואיך מכונות עובדות מגיל שנתיים, אולי לפני קצת ובאופן כללי סקרן בטירוף. המשחקים שלו מלווים בהמון דמיון, הוא ממציא כל הזמן משחקים ומדבר לצעצועים בלי הפסקה מגיל צעיר. מבחינה וורבלית הוא מדבר יפה מאוד לגילו ויש לו אוצר מילים וידע. מספרים ואותיות הוא ממוצע למדי, לא תופס אותם מהר כמו את הדברים האחרים. לעומת זאת הוא הכי מככב במשחקי חשיבה ומאוד מדייק בתשובות לעומת בני גילו. קניתי לו את המשחק הבדלון והוא תיקתק אותו במהירות וגם את המשחקים אוניברסיטה לגן מ1 עד 4, משחק הכנה לגן חובה. את 1+2 סיים תוך שעה, עם שלוש מצליח מאוד יפה אך צריך להשקיע מעט מחשבה (ב1 ו2 כמעט ולא), במיוחד מצליח את הלוחות שדורשים הבנה לוגית. השאלה שלי היא איך להתמודד עם זה שהסביבה סקפטית לגבי המבריקות שלו, חוץ מסייעת אחת וגננת קודמת שאומרות שהוא יוצא דופן אני לא שומעת כאלו דברים מבעלי ומהגננת הנוכחית רק שהוא קצת מעל הממוצע ומרגישה שנעשה לו עוול כי חשוב לי שיכירו ביכולותיו ויטפחו בהתאם. חשבתי אולי לקחת אותו לאבחון דידקטי פרטי. מבחינה חברתית הוא גם כן מדהים, מקובל , שמח ובעל הבנה חברתית מפותחת. אשמח לתובנות בעניין. תודה :-).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד שאלה..

הדר
    05/08/2015

האם מחוננות זה עניין רוחבי וילד מחונן מצטיין ברוב הדברים, למשל יודע לכתוב או לקרוא וחיבור וחיסור בגיל מאוד צעיר? כי את הבן שלי זה עדיין לא מעניין. הוא מתעניין בגוף האדם, חלל, מכונות ותהליכים אך לא באותיות ומספרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו