ילד בן שנתיים - מעבר לגן חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים - מעבר לגן חדש
    סימה
    23/04/2017

שלום , בני בן שנתיים וחודשיים כרגע נמצא במשפחתון עם 12 ילדים כאשר אין הפרדה לקבוצות גיל , טווח הגילאים הוא שנה חודשיים עד שנתיים וחצי. אני מעוניינת להכניס אותו לגן עם מספר ילדים גדול יותר בעל שלוש קבוצות גיל.
    האם כתוצאה מהמעבר יכולה להווצר רגרסיה בהתפתחות שלו?? או מבחינה רגשית?
    האם מומלץ לחכות לשנה החדשה או שעדיף להעביר אותו כבר עכשיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר גן

ד"ר הלית דורי
    23/04/2017

התשובה לשאלה הזו מורכבת מהמון נתונים, שחלקם אין לי כרגע. אבל אנסה לעזור בחשיבה. ראשית אני יוצאת מנקודת הנחה שהבן שלך הסתדר בסדר במשפחתון, וכי הגן אליו את חושבת להעביר אותו הוא גן שבדקת אותו ויש לך המלצות עליו והוא נראה לך גן טוב. יש כמה דברים חשובים לבדוק בגן פרטי - ראשית כמות המטפלות על קבוצת ילדים. בגיל שנתיים וחצי עד שלוש וחצי הייתי אומרת גננת או מטפלת על כל 6 ילדים לערך. צריך לבדוק שאכן היחס נשמר לאורך מרבית היום. צריך לדעת כי לרוב, גננות מחזיקות צוות גדול יותר בתחילת השנה ולאחר מכן כשדברים הופכים ליותר שיגרתיים לא כל המטפלות מגיעות בכל יום. זה לא אומר שזה יגרום בעיות בהכרח, אבל צריך להיות מודעים לזה.
    ברוב המקרים תהליך הקליטה של הילדים החדשים בגן נעשה בספטמבר, הצוות מוכן לזה וערוך לכך. כל הילדים החדשים עוברים את התהליך ביחד ולכן אם יש אפשרות לדחות את המעבר לספטמבר עדיף.
    האם תהיה רגרסיה? יכול מאוד להיות, אבל לא צריך לפחד מהדבר. צריך לקחת אותו בחשבון, להיות סובלניים יותר בתקופה הזו כלפי הילד, ולרוב תוך זמן קצר הכל מסתדר. אם דברים לא מסתדרים לאחר זמן, יש לזה סיבה או סיבות שאינן קשורות בהסתגלות למסגרת חדשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו