מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שנה ו3שיר25/04/2017
שלום אשמח לחוות דעת.
הבן שלי פעוט מקסים חייכן עוד מלידה, חברותי, שמח ברוב היום, אוהב לשחק , שמתי לב שלא מגיב לשמו כלל. לא מדבר מלבד ״תודה״ שרעב אז אומר ״אהמ אהמ״ , לא מצביע , אבל נראה כי מבין שעוברת מכונית אני אומרת לו איפה מוכנית יש מכוון מבט אל הרכב, יודע איפה לשון מוציא ששיאלים אותו,יודע איפה אור, משחק קוקו ונהנה מהמשחק אפילו משחק מחובאים בבית מתחבא ומחכה שנבוא לחפש אותו שמוצאים אותו הוא מלתהב וצוחק ועושה זאת שוב. אוכל הכל גם בקבוק לבד וגם אוכל מוצקים לבד , בכללי מאוד אוהב לאכול כמעט הכל, נרדם בקלות, לילות רצופים ישן, מאוד אוהב לשחק עם מכונית (בימבה) לא אוהב לסוע עליהן אבל אוהב להסיע אותם וגם להפוך אותה ולסובב את הגלגלים. מאוד מתנגד להלבשה והחתלה, מאוד אוהב מקלחת ומים, אוהב בעלי חיים מלתהב מאוד ורודף אחרי הכלב של סבא וסבתא.
זוחל והולך על הברכיים נעמד בעזרת חפצים והולך בעזרתם לאחרןנה עושה צעדים לבד ונופל נראה כי הוא מסןגל ללכת אבל מעדיף ללכת על הברכים, בונה מגדל גבוהה לבד, מקיש על חפצים , יודע לעשות איך עושה פרה (מווו) .
לאחרונה הצטרפה למשפחה תינוקת הוא כלל לא מביא רגשות קנאה והיא לא מעניינת אותו ולא מתיחס אליה גם שבוכה.
לא מפחד מזרים אך מתבייש אם לדוגמא אדם זר נכנס במעלית הוא ירכין את ראשו עלי. יוצר קשר עין אך לא מקשיב לעיתים , לדוגמא רצה ללכת לתנור ואמרתי לו מס פעמים לא! אסור! והוא המשיך לכיוון התנור שעצרתי אותו ואמרתי לו לא ! התחיל לבכות ולכעוס ונופף בידיו. שיושב לאכול אני עושה לו אווירון עם הכפית פותח את הפה נהנה מהמשחק ואחכ מרים ידיים ואמר אהההה כיאלו מבין ומבקש שוב שאעשה לו אווירון.שמקבל מכה או נופל ישר בןכה ומתקרב שנחבק אותו, לפעמים שמחזיק בספר מביא אותו אלי כדי שאקריא לו.מאוד אוהב דיגוגים בבטן נקרע מצחוק אוהב שאנחנו זורקים אותו למלעה ותופסים צןחק ונהנה, תמיד שחוזר מהגן הביתה רואה אותי ומחייך ושמח, לא בוכה ששמים אותו. גן ישר רץ למשחקים, אוהב לשחק ויודע להעסיק את עצמו .אוהב לראות טלויזיה צוחק מתוכניות מסוימות ומשירים, מכור לחיתול שלו אוהב לתפוס את הפינה של החיתול ולדגדג את הכף יד שלו ואת הצוואר, (ככה גם מרדים את עצמו)
מוחא כפיים שאומרים לו או ששרים, יודע איפה ראש, ומזה פרפר , מלמל מילים לא ברורות כמו גיבריש אבל לאממדבר כלל, בגדול מאוד אוהב דברים שמסתובבים. אני די מודאגת שלא מגיב כלל לשמו , שאינו מצביע, שאוהב לסובב גלגלים, ואינו מדבר כלל!!אני לא חושבת שיש לו בעיית שמיעה מכיוון שלדברים אחרים הוא כן מגיב . האם יש סיבה לבדיקה? האם הפרטים שציינתי מסמנים על נורות אדומות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש באינטרנט
ד"ר הלית דורי26/04/2017שיר הי,
כפי שדיברנו אתמול טלפונית למה שאת מתארת יש הסברים אפשריים שונים. אני כותבת לך תשובה בכדי שאמהות אחרות מודאגות כמוך יוכלו גם לדעת. הילד צעיר מאוד, ואני יודעת שהאינטרנט לעיתים מאוד מפחיד במה שיוצא כאשר עושים חיפוש לתאורים הללו. לתאורים הללו יכולים להיות מספר הסברים ולא את כולם החיפוש באינטרנט מעלה. כי האינטרנט הוא לא אדם שמסתכל על הילד ורואה את איכות התפקוד שלו. במקרים כאלו מאוד חשוב לפנות לאיש מקצוע שיראה את הילד ויעשה הערכה מסודרת.
הדבר החשוב ביותר שעשית עבור הילד שלך, זה שלא התעלמת מהדאגות שלך ובאומץ גדול (למרות כל החרדה שלך) פנית לבדוק את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)