מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא לב שנתיים ותשעה חודשים מודאגתאמא מודאגת12/05/2017
היי שלום.
בני בן השנתיים ותשעה חודשים לא מדבר שוטף
לצורך הדוגמא אומר 'אמא גלידה' לא אומר 'אני רוצה גלידה' במהלך השבוע האחרון ננשך פעמים בגן ולטענת המטפלת היא אומרת בגלל שהוא לא יודע לבטא את עצמו אז הוא לוקח. בשפה שלה הוא חוטף.
או שהיא אומרת שהם יושבים בגן בשולחן קבוצה של ילדים הוא קם לה כמה פעמיים והיא מחזירה אותו. יש לציין שבבית כל מה שאני אומרת הוא עושה. יש מעידות לפעמים שזורק דברים באוויר.
יש סיבה לדאגה?? לקחת לאיבחון ? אני מאוד מוטרדת אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון כן או לא?
ד"ר הלית דורי12/05/2017הדברים שמתוארים לא בהכרח מתקשרים אחד לשני. יתכן ולכולם יש איזה רקע משותף, אך קשה מאוד מהתאור הקצר כאן לדעת מה הוא.
הוא לא נשמע לי מאחר בדיבור, בעיקר כי מה שאת מנסה להסביר שאם יש קושי הוא תחבירי ולא ברכישת השפה. זה דברים שלוקחים זמן ולכל ילד יש את הקצב שלו. הוא עדיין בטווח הנורמלי.
הוא לוקח חפצים מילדים אחרים כי הוא בן שנתיים ותשעה חודשים, וזה מה שהם עושים, בעיקר אם זה הולך להם. הייתי מעדיפה שלא ינשכו אותו, אבל זה אמור להיות משהו שילמד אותו להפסיק. (חוץ מזה צריך גם להעיר להורים של הילדים הנושכים - אם כי שוב גם זה מעיד על כך שהם לא מצליחים להביע טוב את עצמם ולכן נושכים). אולי זמניות יותר גדולה של הגננת באזור יכולה למנוע מהסיטואציה להגיע לכך?
יתכן והוא קם מהכיסא יותר מילדים אחרים, בגיל שנתיים ותשעה חודשים זה לא מעיד על הרבה, רק שהוא ילד פעיל יותר מהאחרים.
ויחד עם כל משאמרתי כאן - יתכן ואת כל הדברים ניתן להסביר אחרת (משהו תחושתי משהו רגשי). אני לא מכירה את הילד ואת הסיטואציה. אם בלבך את מרגישה שיש קושי (ואני נוטה לסמוך על אינסטיקטים של הורים) אז התיעצות היא דבר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)