מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשים את הילד מול המסך?ליאת14/05/2017
יש לי ילד בן שנתיים וחצי שהוא מאוד אוהב טלוויזיה, ואני מרשה לו אבל במידה לזמן קצוב בזמן שאני מכינה לו ארוחת ערב. ילדתי לפני חודש ואני צריכה את הטלוויזיה כ"בייביסיטר". השאלה היא אם טלוויזיה באמת מעכבת את ההתפתחות שלו או שיש זמן מוגבל ומומלץ לצפייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלויזיה
ד"ר הלית דורי14/05/2017ליאת, עוד לא שמעתי על ילד אחד שלא אוהב טלויזיה/טאבלט/טלפון/מחשב. אבל היום יש כבר מחקרים שונים שמדברים על כך שחשיפה מוקדמת למכישירים הללו משפיעה לרעה על התפתחות הילד. מכיוון שמרבית הילדים שגדלו מגיל מאוד צעיר עם המכשירים הללו הם היום עדיין צעירים, ויש עוד גורמים המשפיעים על התפתחות הילד, קשה מאוד לבודד את המרכיב הזה משאר המרכיבים ולומר את זה בודאות. לכן הרוב בגדר השערות וספקולציות.
הנה כמה דברים שאנחנו כן יודעים. כמות הגירויים שהילד רואה בשניה אחת על המסך היא גדולה יותר מזו שקיימים במציאות (כמות הצבעים, הדברים שזזים, הקולות וכו'). בתחילה זה מרתק את הילד, לאחר מכן הוא מסתגל לעבד כזו כמות של גירויים ואז צריך את זה גם כאשר אינו צופה בטלויזיה. מכיוון ששום משחק משותף עם ילד אחר או אפילו ילדים אחרים, לא יכול לעולם לספק את כמות הגירויים הזו, הוא ישתעמם מהר מאוד ויעדיף את הטלויזיה/טאבט וכו' על פני אינטראקציה עם ילדים או משחק פאזל. הצפיה בטלויזיה היא פאסיבית ולכן גם לא תעודד את ההתפתחות השיכלית שלו.
אז אחרי שקצת הפחדתי בואי נדבר על החיים האמיתיים. בחיים הללו יש טלויזיות וטאבלטים. ויש רגעים שזה אמצעי קל ונוח לעזור לנו להעביר את הזמן עם הילד, ללכת לשרותים ועוד כאלו.
אז מה שחשוב זה מינון.
מגיל שנה עד שנה וחצי הייתי מנסה להמנע מזה לחלוטין.
משנה וחצי עד שלוש הייתי מחלקת מקסימום שעתיים של צפיה במהלך היום ברגעים שאין ברירה (בכל מקרה לא שעה ובטח לא שעתיים בישיבה אחת).
מגיל שלוש הייתי מנסה לשמור על השעתיים הללו, אבל אני מודה שאני נוטה להאמין שזה בלתי אפשרי (סרט מצוייר הוא שעה לפחות).
מה הרווח שלך אחרי כל המאמץ? סיכוי גבוה יותר שיהיה לך ילד שיודע להעסיק את עצמו (ותוכלי לנוח מבלי לתת לו טלויזיה), יהיה רגוע יותר, ויצור חברויות בקלות. וזה יהיה כך לכל החיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)