מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 22 חודש לא מדבר ולא הולך עם עיכוב ניכר אך הבדיקות הנורולוגיות תקינותאוסקר30/05/2017
אב מודאג לתינוק בן 22 חודשים שהבדיקות הנורולוגיות שקשורות לפעילות המוח ו MRI (נעשה בגיל 20 חודש) תקינות אך לילד יש עיכוב התפתחותי ניכר בכל התחומים
נולד עם טונוס שרירים נמוך
רק בגיל חצי שנה החזיק ראש לבד ובגיל יחסית מאוחר התחיל להתהפך, להתיישב ולזחול לבד
אינו מדבר אלא ממלמל ג׳יבריש...מזמזם כל מיני הברות ....לאחרונה רק אמר אמאאא אבל אני לא בטוח שהוא מתכוונן לזה...
הוא לא הולך ,מסוגל לעמוד אך ורק תוך כדי אחיזה במשהו כמו שולחן , ספה אך מתעייף מהר וחוזר למצב ישיבה או זחילה
הוא לא מתעניין בצעצועים כלל וכלל ונוהג לשחק בהם בצורה לא שגרתית כגון לזרוק אותם במקום לבנות למשל....
נוהג להפיל את האוכל והשתייה לעיתים קרובות (מחזיק בכוס שלו לבד ואוכל לבד אך ורק כשזה חתיכות שלא דורשות להחזיק כפית אלא ביד
הוא מאוד קשור אליי ולאשתי ולוקח לו זמן להיפתח לאחרים ונוהג לבכות כשהוא בידיים לא שלנו ....
מאוד חייכן ומאושר רוב הזמן....מתגלגל מצחוק המון פעמים במהלך היום (לעיתים רק מלראות אחד מאיתנו צוחק....)אינו מתלונן הרבה ומאוד נוח , יש לו קסם ויופי שגורם לאנשים זרים לעצור אותנו כל הזמן ולהתפעל ממנו....
מאוד רגיש ברגע שמשמיעים לו מוסיקה ואוהב להקשיב למוסיקה ולהתנועע תוך כדי תוך כדי שהוא על הידיים שלי
נוהג למשוך בשיער ולשרוט ולצבוט....ולא לומד למרות ניסיונות חוזרים ונשנים
היות ולפי הבנתי הבדיקות אינן יכולות להעיד על אוטיזם הלכנו לרופאה מומחית בהתפתחות הילד שאישרה שאין לו אוטיזם והיות שהבדיקות של המוח תקינות הרי זה רק עניין של זמן וסבלנות.....
אני מבולבל ומתוסכל כי אני מרגיש שהפער בינו לבין תינוקות בגילו רק הולך וגדל והאופוריה שהיתה לי אחרי הבדיקות מתחילה לפנות את מקומה לתחושות פחות נעימות...וחרדה גדולה
מבחינת אישתי הבדיקות תקינות...אישרו שהוא לא אוטיסט .הוא ילד מאוד מיוחד והפער ייסגר....
ראוי לציין שאיני מתגורר בארץ כרגע (אנחנו מדברים איתו עברית) והתינוק מטופל במרכז להתפתחות הילד באזור מגורינו במשך חמישה חודשים פעם בשבוע אך איני רואה שיפור משמעותי
מה עושים מכאן? לחכות? לללכת לחוות דעת נוספת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחותי
ד"ר הלית דורי30/05/2017אוסקר שלום, לצערנו הרב אוטיזם אינו הקושי ההתפתחותי היחיד שיש לילדים. (ורק למען הצדק עם הורים לילדים עם אוטיזם חשוב לדעת שזה לא גזר הדין הכי נוראי שיש, לאוטיזם יש היום הרבה טיפולים ואפשר לקדם את הילדים מאוד).
נחזור אליכם, לצערנו מדע הרפואה עדיין לא עד כדי כך מפותח (אם אפשר להאמין) שהוא יכול להסביר את הסיבה לכל עיכוב התפתחותי. וזה אומר שבמרבית המקרים, ההדמיות השונות והבדיקות הגנטיות, עדיין לא יכולות להסביר מדוע ילד מתעכב התפתחותית. לצערי אנחנו רואים הרבה ילדים עם עיכוב התפתחותי רב תחומי ולא יודעים להסביר למה.
לא אמרת לי אם הילד נולד פג, באוכלוסיות של פגים, ובעיקר פגים שנולדו בשלב צעיר מאוד יש יותר עיכובים התפתחותיים.
אחרי שאמרתי את כל זה....
זה שלא יודעים מה הסיבה לא אומר שאין איך לקדם את הילד. בנית מערך טיפולים אינו קשור למקור הבעיה. הילד צריך טיפולי פזיותרפיה (לנושא ההיפוטוניה שלו), טיפולי קלינאית תקשורת המומחית בפעוטות לעיכוב השפתי, ומרפאה בעיסוק לכל תחומי המוטוריקה העדינה שאתה מתאר. בגיל הזה המוח מאוד גמיש ועבודה אינטנסיבית מקדמת מאוד.
לא אמרת לי בכמה מאחר הילד, אבל לפי רוח הדברים שלך העיכוב הוא גדול מאוד ולכן טיפולים פעם בשבוע (אלא אם מדובר ביום שלם של טיפולים) נשמע מעט מידי. אולי אפשר לעבות עם טיפולים פרטיים?
אם הייתם בארץ, יש להניח שאם העיכוב הוא גדול, הילד היה נכנס למסגרת מעון יום שיקומי ומקבל טיפולים אינטנסיביים כל יום במשך 6 ימי השבוע ואתם הייתם יותר חופשיים להיות ההורים שלו במשרה מלאה - כי ילד זקוק גם להורים אוהבים ולא רק מטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אוסקר30/05/2017דוקטור הלית
ראשית. תודה רבה על תגובתך המהירה
התינוק שלנו נולד בדיוק בזמן....אפילו איחר ביום בלידה קיסרית
גם בני בכורי נולד בניתוח קיסרי, והתפתח ממש מהר
בגיל עשרה חודשים כבר הלך ובגיל שנה וחצי דיבר ואמר משפטים מורכבים, היום בן 7 עם התפתחות תקינה לחלוטין
אני אשתף את אשתי בהתכתבות ובאופציה של מעון יום שיקומי
אינני בטוח שזה קיים כאן בצרפת ומי אכן זכאי להיות שם כי כמו שציינתי הבדיקות היו תקינות ורופאה שללה אוטיזם אז מבחינת המערכת וההמסד התינוק שלנו זקוק אך ורק לתמיכה של המרכז הנוכחי , אבל אני לא יכול לשקר לעצמי עם כל הקושי שבעניין ולהמשיך להאמין שזה לבדו יספיק. נבדוק את כל האופציות הקיימות כולל רפואה פרטית. אני אכן מרגיש שהפער גדול.
ציינת שהמוח בשלב הזה עדיין גמיש ועבודה אינטנסיבית מקדמת. מתוך סקרנות....מתי המוח מתחיל לאבד מגמישותו או במילים אחרות כמה זמן יש לנו....לסגור את הפער תוך כדי יעילות מקסימלית של גמישות המוחֵ
המון תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחץ
ד"ר הלית דורי30/05/2017אוסקר, הכי חשוב לא להכנס ללחץ. יש זמן ויש מספיק זמן. אין לי תשובה מדוייקת לשאלה שלך, כי אין תשובה. אנחנו יודעים שהמח מתפתח עד גיל 25 לערך. זה לא אומר שבגיל 24 הוא יהיה גמיש כמו בגיל 3. וזה גם לא הפקטור היחיד שצריך להתחשב בו.
בקיצור, יש לכם כמה שנים טובות, קל יותר להתחיל עכשיו כשהוא קטן ואתם יותר בשליטה על סדר היום שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוסקר01/06/2017תודה רבה דוקטור הלית
אני מנסה בכל כולי להישאר אופטימי ולא להיכנס ללחץ. זה מאבק ....😀אבל אני לרוב מנצח בו גם אם לוקח יום יומיים להרים את עצמי בחזרה
התחלנו לבדוק אופציות של מעון יום שיקומי כמו שהמלצת
מצאנו משהו שהוא מסגרת יומיומית לילדים מגיל 3 וזה רק למי שבעצם כבר הוגדר על ידי המערכת כילד עם מוגבלות שכלית או אוטיזם....כך שזה לא מתאים
עובדים על קביעת פגישות עם הרופא המשפחתי , הרופא האחראי המטפל בילד שלנו מטעם המרכז שמטפל בו עם פיזיותרפיסטית וקלינאית תקשורת....עם הרופא הנורולוג שהיה אחראי על הבדיקות הנורולוגיות שהיו תקינות ובדיקות גנטיות שהוא המליץ עליהם במידה ולא יתגלה כלום בבדיקות של המוח....
.....אפילו הסכמתי ללכת למיסטיקנית שבלי לראות את הילד שלנו קבעה שמה שמפריע לו להתפתח זה הכוחות על המיוחדים שיש בו.....
😀 ושהוא זן חדש של אנושות.....הלוואי....מבטיח לשתף אותך ואת עולם המדע אם יתגלה שהיא צודקת....
שאבתי עידוד מהתגובה שלך ואני תקווה שדברים יתחילו להשתפר
תודה רבה....
אוסקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)