פעוט בן שנה ו9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנה ו9 חודשים
    פעוט בן שנה ו9
    02/06/2017

בני בן שנה ותשעה חודשים ילד מאוד חייכן ואוהב רגוע רוב היום הוא נכנס לגן לפני שלושה חודשים עד אז היה בבית עם סבתות ואחת מהן דיברה איתו צרפתית
    הוא עדיין לא מדבר קצת גיבריש ומשמיע אההה שרוצה להביע משהו
    הוא מאוד אוהב טלוויזיה כאשר צופה בטלוויזיה הוא מנותק לגמריי ולשחק בפלאפון שלנו
    לאחרונה התחלתי מאוד לדאוג שאינו מדבר
    הוא תקשורתי מבין מה אומרים לו לפעמים מבצע את מה שמבקשים ולפעמים לא.
    מצביע לאחרונה על דברים
    שרוצה משהו מביא אלינו שנעזור שנקרא לו סיפור שנשחק איתו מבקש שנרים אותו על מנת להגיע למקומות מסויימים בבית
    מוחא כפיים רוקד עוגה עוגה מתלהב מדברים מסויימים כמו אוטובוס או תוכניות שאוהב מנופף ידיים ומוחא כפיים כאשר מבצע פעולה כמו משחק או סוגר מכסה של צנצנת
    כאשר רואה מכרים או ילדים של חברים או אחייניות שלי הוא מאוד נרגש
    אשמח לקבל עצה מה אפשר לעשות לעשות על מנת לקדם אותו מבחינה שפתית פנינו למכון להתפתחות הילד אנחנו מחכים לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה ו9 חודשים

הוספת תגובה

• פעילות שפתית

ד"ר הלית דורי
    04/06/2017

למעשה שפה זה דבר שילדים רוכשים באופן עצמאי ומבלי שאנחנו נעזור להם בזה. וזה כולל גם בתים שבהם מדברים מספר שפות. ילד שאין לו קושי שפתי ירכוש את השפות השונות ללא בעיה מיוחדת. כאשר יש קושי, צריך לברר את המקור לקושי. כל סיבה לקושי מביאה לפיתרון אחר, ילד עם קושי שנובע ממשהו מוטורי צריך יותר עבודה מוטורית בהקשר השפתי, ילד עם קושי בהתארגנות צריך יותר עבודה על התארגנות וכך הלאה. לכן קצת קשה לענות על השאלה.
    המשיכו לדבר איתו, אולי רצוי לבחור שפה אחת בשלב זה (ועדיף עיברית כי זה מה שהוא צריך במדינה שלנו), קראו ספרים ביחד שיימו חפצים ופעולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו9 חודשים

פעוט בן שנה ו9
    14/06/2017

תודה רבה על המענה
    בשבוע האחרון הוא מנסה להוציא קולות לפעמים מג'ברש
    לפעמים יוצאת לו מילה לא ככ מובנת ולפעמים הוא רק מזיז את השפתיים המצב הזה נראה לי מתסכל ועצוב לי לראות אותו זה תקין זה אומר שהוא כן מנסה לדבר?
    ושאלה נוספת הוא לאחרונה החל לשים ידיים על האוזניים לפעמים שרואה טלוויזיה לעיתים בזמן שהוא מרוכז ממשהו הוא סבל בחודשים האחרונים מדלקות אוזניים ונוזלים רופא אאג מומחה אמר שהוא לא זקוק לניתוח זו תופעה התנהגותית הידיים על האוזניים? או שזה יכול להיות שוב כאב או גרד?אני חושבת שהשמיעה שלו נעשתה חזקה יותר והוא רגיש יותר מאחר והוא עבר תקופה של נוזלים
    אשמח לקבל מענה על הנושא תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אזניים

ד"ר הלית דורי
    14/06/2017

אני מציעה בשלב זה ללכת לרופא אזניים, לבדוק אם יש ירידה בשמיעה או בעיה אחרת. אם הדבר הזה ישלל צריך ללכת ליעוץ אחר. צרי קשר לאחר בדיקת רופא ואשמח להפגש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו9 חודשים

פעוט בן שנה ו9
    14/06/2017

תודה על המענה המהיר
    לאיזה רופא אחר מלבד אאג? את חושבת שאולי זו דפןס התנהגות האם אני צריכה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגות

ד"ר הלית דורי
    15/06/2017

הייתי הולכת לבדיקת שמיעה, ואת זה לדעתי עושים דרך רופא ילדים.
    אמא יקרה, כאשר נולד ילד נולדת אמא ונולדת דאגה. זה חלק מהעיסקה. אז אני לא יכולה להגיד לך לא לדאוג כי זה לא יעזור - את כבר דואגת. אבל את עושה את מה שצריך - הולכת ובודקת ושואלת שאלות. אז את בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו