גמילה מחיתולים והרשמה לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים והרשמה לגן
    טל
    19/06/2017

שלום רב, אני אם לבן שנתיים ושלושה חודשים שמתפתח מבחינה מוטורית, שכלית,שפתית וחברתית בהתאם לגילו ואף יותר מכך.
    עד עכשיו לא היה במסגרת אלא איתי בבית.

יש לי 2 שאלות:
    1) לפני כחודשיים התחלנו בגמילה לאחר שנראה שהוא מוכן, מאחר והרבה לדבר על היציאות שלו, התעניין בשלנו ולא היה מוכן לשים יותר חיתול. מאז למד ללכת לעשות קקי בסיר או בישבנון אבל עם הפיפי לא כל כך הולך והוא משתין בכל הבית. מה ניתן לעשות כדי לגרום לו לעשות גם פיפי בסיר?
    יש לציין שמידי פעם אנו שמים לו חיתול בלית ברירה כאשר מביאים אותו לסבתות שישמרו עליו או כשאנו יוצאים ביחד לגן שעשועים.

2) דילמה נוספת היא האם לרשום אותו לגן בספטמבר.
    בשנה הבאה לא יתאפשר לי לצאת לעבוד מסיבות כאלה ואחרות.
    אם הוא מתפתח יפה ואני מקפידה לצאת איתו לגן שעשועים כל יום והוא נפגש שם עם ילדים נוספים, האם לכניסה לגן יש ערך מוסף כלשהו? בעיקר בפן החברתי? גבולות?
    במידה ולא ילך לגן השנה, האם יהיה לו קשה יותר להסתגל לגן עירייה בשנה הבאה?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה ודברים אחרים

ד"ר הלית דורי
    21/06/2017

ראשית נתחיל מהשאלה השניה, כתבתי תגובה לכך הפורום אחר שאני מנהלת (שאלה מה 12 ליוני) הנה קישור:
    https://www.beok.co.il/Forums-15/Forum-41/
    לגבי השאלה הראשונה:
    כאשר תהליך הגמילה לא הולך זה אומר שיש דברים ברמה האינדוידואלית שצריך לבחון, האם יש קושי תחושתי, בעיה רפואית, או משהו התנהגותי. אבל בכל זאת הנה שני דברים שעולים מתוך מה שאת כותבת:
    1. לא לשים חיתול בשום אופן - לא חוזרים אחורה. כשאתם עושים את זה אתם מבלבלים את הקשר בין סיבה לתוצאה ומבלבלים את המערכת הנוירולוגית שצריכה ללמוד להתאפק קצת. אז זה קצת לא נעים ולא נוח..אבל עם קצת סבלנות דברים אמורים להסתדר.
    2. לא לכעוס - כאשר הוא עושה בתחתונים לא לכעוס ולא להגיד כלום (אפילו לא להגיד "לא נורא" כי זה שקר, בפועל זה די מעצבן). לקחת אותו להחליף ולהמשיך הלאה. כל דבר שאומרים הוא יכול להפוך לחיזוק אפילו דבר שלילי. כאשר מצליח אז לחזק ולעודד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ודברים אחרים..

ד"ר הלית דורי
    21/06/2017

ראשית נתחיל מהשאלה השניה, כתבתי תגובה לכך הפורום אחר שאני מנהלת בפורום "פסיכולוגיה ילדים", שאלה מה 12 ליוני של חסויי.

לגבי השאלה הראשונה:
    כאשר תהליך הגמילה לא הולך זה אומר שיש דברים ברמה האינדוידואלית שצריך לבחון, האם יש קושי תחושתי, בעיה רפואית, או משהו התנהגותי. אבל בכל זאת הנה שני דברים שעולים מתוך מה שאת כותבת:
    1. לא לשים חיתול בשום אופן - לא חוזרים אחורה. כשאתם עושים את זה אתם מבלבלים את הקשר בין סיבה לתוצאה ומבלבלים את המערכת הנוירולוגית שצריכה ללמוד להתאפק קצת. אז זה קצת לא נעים ולא נוח..אבל עם קצת סבלנות דברים אמורים להסתדר.
    2. לא לכעוס - כאשר הוא עושה בתחתונים לא לכעוס ולא להגיד כלום (אפילו לא להגיד "לא נורא" כי זה שקר, בפועל זה די מעצבן). לקחת אותו להחליף ולהמשיך הלאה. כל דבר שאומרים הוא יכול להפוך לחיזוק אפילו דבר שלילי. כאשר מצליח אז לחזק ולעודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו