נפנופים בידיים אחרי חיסון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפנופים בידיים אחרי חיסון
    רונית
    23/06/2017

בת שלי קיבלה בגיל שנתים חיסון, מאז הופיעו לה נפנופים בידיים כשהיא מתלהבת ממשהו.. כיום היא בת שנתיים ושמונה חודשים. יש לה קשר עין מצויין והגננת מעידה על תקשורת תקינה עם בני גילה. אני גם רואה בתמונות וסרטונים שהיא מאוד פעילה ומשתתפת בפעילויות בגן. מבחינת השפה , היא משתפרת מיום ליום, אומרת יותר מלים, אבל היא גם דו שפתית עברית /רוסית. לפעמים גם מופיע סוג של ג'יבריש . הנפנופים בידיים מאוד מטרידים אותי, כי אחיה הגדול הוא אספרגר בתפקוד גבוה, אם אני משווה ביניהם הוא היה מאוד שונה ממנה בהתפתחותו..
    השאלה היא האם נפנוף ידיים חייב להדליק לי נורה אדומה ולסמן התחלה של איבחונים וכדומה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נפנופים בידיים

ד"ר הלית דורי
    25/06/2017

רונית הי, לא כל נפנוף בידיים מעיד על בעית תקשורת. כמו שאת מתארת, יש המון סימנים של תקשורת טובה, מה גם שאת מכירה מקרוב את הנושא. אם זה הדבר היחיד שקיים אז יכול להיות שהיא עושה את זה כשהיא מתרגשת? אם כן, אז זה התנהגות שיש לחלק מהילדים, והיא עוזרת להם לשחרר את המתח הדופני שנוצר בזמן התרגשות. לרוב עובר עם השנים - בעיקר אם תרגעי ולא תעשי מזה עניין.
    אם יש דברים נוספים שמטרידים אותך, אז תמיד אפשר ללכת לבדיקה, רק בשביל להרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו