ילד בן שנה וחצי עצבני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה וחצי עצבני
    דורין
    25/06/2017

הבן שלי בן שנה וחצי עוד כמה ימים,
    שמתי לב שהוא נורא מתרגז כשהוא לא מצליח לעשות דברים כמו להרים את האופניים שלו על מדרגה או להרים שני כדורים בו זמנית
    ובאופן כללי לפעמים נראה לי שבמקום לשחק ולהנות הוא כאילו " עובד".
    כך נגיד במקום להנות מלרכב על אופניו הטיול מתחיל ונגמר בזה שהוא עצבני ונסער.
    רוטן ועצבני, חייבת לציין שהוא בדרך כלל מסתדר לבד אבל כל הדרך עד שמצליח הוא רוטן ומתעצבן.
    האם זה נורמלי ? האם זה מצביע על קושי בעתיד ותסכול במידה לא מצליח.
    איך והאם בכלל אני צריכה להתערב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה וחצי עצבני

הוספת תגובה

• עצבני

ד"ר הלית דורי
    26/06/2017

דורין, כשאת מנסה לעשות משהו וזה לא מצליח, זה הרי לא כיף גדול ומעצבן. אז את מנסה שוב וזה עדיין לא מצליח..ממשיך לעצבן. לפעמים את מבקשת עזרה ולפעמים את מותרת. אבל בעיקרון את מבינה שאולי לקחת על עצמך משהו שהוא קצת מעל היכולות שלך. את ההבנה הזו הילד שלך לא מבין, והוא תקוע בכעס שלו. משימות שהוא לא מצליח למרות שמנסה, צריך לחזק את העובדה שהוא מנסה, אבל להציע עזרה או לעזור קצת מבלי שירגיש.
    בקיצור, ההתנהגות שלו נורמלית, אבל צריך לעזור לו להגיע לאיזה מנגנון התמודדות עם קשיים כמו של מבוגרים - בקשת עזרה או ויתור בלי כעס (גם זה בסדר לפעמים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו