ילד בן 8 עדיין לא קורא לדברים בשמם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 8 עדיין לא קורא לדברים בשמם
    ענת
    06/07/2017

כשהבן שלי היה קטן הוא קרא לחתול "חיתול" וזה היה מאוד חמוד ומשעשע. עכשיו הוא כבר בן 8, יש לו עדיין טעויות בדיבור אבל זה טבעי, אבל הוא עדיין מתעקש לקרוא לחתול חיתול ולעוד דברים בסגנון הוא לא מכנה אותם בשם האמיתי שלהם. אני לא מצליחה להבין אם אלה קשיי קליטה ושהוא באמת חושבים שככה קוראים לדברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעויות חמודות

ד"ר הלית דורי
    07/07/2017

ענת הי, יש להניח שאם את לא יודעת מה מקור הקושי גם אני לא אדע מכמה משפטים. אבל בואי נניח שזה פשוט התנהגות מחוזקת לאורך שנים. נסי את הדבר הבא, התיחסי, את, אל הילד כילד בוגר, ותתעלמי מהטעויות הללו. הפסיקו לתקן אותו (הניחו כי הוא יודע שהוא אומר את זה לא נכון אחרי כל הפעמים השהערתם לו) ופשוט הגיבו אליו כאילו אמר את המילה הנכונה, בלי צחוקים ובלי הערות תיקון.
    למשל, הוא אומר "אמא תראי חיתול", תעני "ואו חתול ממש גדול" . התמידו בעניין לאורך זמן רב. כי זו התנהגות מאוד מושרשת אצלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו