2 שאלות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות...
    אור
    08/08/2008

שלום רב, אני אם ל-2 בנות מדהימות. הגדולה בת שנה וחצי והקטנה בת 5.5 חודשים. בתי הגדולה ישנה במיטתה כבר מגיל 8 ח' לבד ולאחר לידת אחותה התחילה להתעורר בלילה בצרחות והיה קשה מאוד להחזירה לישון.טיפלנו בעניין הזה בעזרת שיטת 5 הדק' וזה עבד פלאים כבר בלילה השני היא נרדמה וכמעט ולא התעוררה או שחזרה לישון בעצמה.היום היא ישנה לילה שלם... ואילו בתי הקטנה מתקשה מאוד להירדם.לאחרונה היא הצליחה להירדם במיטתה לאחר מקלחת ואכילת בקבוק אך גם זה כבר לא עובד והיא נרדמת מול הטלוויזיה בטרמפולינה.עד לפני חודש היא הייתה ישנה לילה רצוף למרות גילה הצעיר ( מ-21:00 עד 07:00 כשבשעה 04:00 או 05:00 מקבלת LOSEC לחומציות בקיבה-היא סובלת מריפלוקס) ואילו לאחרונה היא מתעוררת לאכול שוב וממשיכה להתעורר עוד פעמיים בממוצע בשביל מוצץ או בכי שניתן להרגיע. מדוע היא מתעוררת שוב?איך אני יכולה להקל עליה את ההירדמות והאם מוקדם להרגילה להירדמות לבד? השבוע העברתי את הקטנה לישון בחדר עם הגדולה.הסיבה היא שלדעתי עדיף מוקדם מאשר בגיל מאוחר יותר כי אז זה קשה יותר... איך אני יכולה להקל את המעבר על שתיהן? הדבר פוגע בשינה של בתי הגדולה.האם להרדים את הקטנה ולהכניסה כשהיא ישנה למיטה?האם היה עדיף לחכות עם המעבר לשינה משותפת? (אין חדר נוסף בבית ולבסוף הן תצטרכנה לישון יחד). אשמח למענה מהיר. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות...

הוספת תגובה

• הרדמות ושינה

10/08/2008

אור שלום,

אין תשובה ברורה לשאלותייך, גם משום שלא הכל אנו יודעים, וגם משום שלכל ילד, במיוחד בגיל הרך, יש דפוס הרדמות ושינה קצת שונה.
    אנסה לעזור : לגבי ההרדמות - נראה שהצלחת למצוא דרך. מומלץ ליצור לילד טקס נעים, מדורג, של פעילות שקטה, ואווירה שקטה, הנדנוד בטרמפולינה הוא מונוטוני ובהחלט עוזר להרדמות. יש ילדים שאוהבים להתכרבל, וזה נותן להם תחושה של "חזרה לרחם", טוב לעמעם אורות, אפשר שתהייה מוזיקה שקטה ברקע.
    לגבי ההתעוררות - אין לי הסבר. ייתכן שיש לה צורך בתוספת האכילה, אולי משום שהיא גדלה, אולי משום שהיא צמאה, במיוחד עכשיו בקיץ. ממליצים לנסות להגדיל את הארוחה האחרונה לפני השינה, כדי למנוע את הרעב בלילה. מאידך, ייתכן שעדיין לא הגיעה לשלב של שינה רצופה, וזה צפוי בגילה. תינוקות רבים אינם ישנים רצוף עד גיל שנה. זה תהליך שמתפתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו