זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה
    נילי
    31/08/2008

שלום! יש לי ילדה בת 6.5 חודשים. נולדה בזמן (שבוע 39) בלידה רגילה במשקל 2.935 ג"ר. עד כה מתפתחת תקין (מתהפכת מהבטן לגב, לא מתהפכת הפוך), בשכיבה על הגב מסתובבת סביב צירה וכ"ד. הבעיה היא שיהלדה מסרבת לשכב על הבטן - אם אני מונעת ממנה להתפך- היא פורצת בבכי מר, אם אני נותנת לה לעשות כרצונה - מתהפכת תוך שניה. ניסיתי לעניין אותה בכל מיני צעצועים, רעשנים וכ"ד - לא עובד לאורך זמן. הבעיה היא שעד עכשיו היא לא מגלה שום עניין בזחילה - אפילו לא מנסה לדחוף עם הרגלים (היא דווקא כן זוחלת לפעמים על הגב) ולא מנסה להגיע לצעצוע גם אם הוא מונח סנטימטר מעבר לאצבעות שלה. מה עושים והאם העדר זחילה בגיל זה נחשב לאיחור התפתחותי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

ד''ר יורם זנדהאוז
    31/08/2008

שלום וברכה,

חשיבות גדולה לשכיבה על הבטן אפשר לשכב מתחתיה אם אינה רוצה לשכב על השטיח

זחילה חשובה לצורך התפתחות הקואורדינציה

בהצלחה

דר זנדהאוז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

ד"ר בן-נון
    01/09/2008

נילי שלום, נראה, שילדתך מתפתחת בסך הכל באופן תקין. לכן, תני לה את הזמן להגיע לזחילה בקצב שלה. היא איננה נחשבת מאחרת, גם אם תתחיל לזחול בגיל 8 או אף 9 ח'. טוב שאת מנסה להפעיל אותה ע"י צעצועים או משחקים, אבל אין צורך ואין טעם ללחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו