ילד רגיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש
    לילך
    20/09/2008

שלום רב בני בן 3 ילד יחיד ורגיש מאוד, השנה עברנו לגן חדש ובני יצר קשר עם הבנות בלבד, יש לציין כי הבנים כבר שנתיים ביחד ונוצרו קבוצות שקשה להיכנס אליהן. יש לציין שבני מאוד אוהב את הגן אך נראה קושי בקבלתו לקבוצות הבנים, אני מרבה להיפגש עם ילדים אחר הצהריים והמפגשים אחד על אחד מאוד מוצלחים, אך למחרת כשבני מגיע לגן אותם הילידם חולפים על פניו, אני מרבה לשאול אותו עם מי שיחק ודואגת שירכוש חברים, בני די מתוסכל כשהם לא מתייחסים אליו. יש לי מספר שאלות: ראשית האם כדאי לברר עימו בכל יום עם מי שיחק ואיזה חבר הוא רוצה להזמין? הגננת סיפרה לי שהוא נדיב מידי ונוטה לתת את משחקיו לילד אחר , דבר שלא מאפיין ילדים בגיל הזה, האם זו בעיה? האם כדאי ללמדו לא לחלוק עם חבריו או רק לחלוק במידה? רציתי לדעת האם כדאי לדבר עם הגננת שיפעלו יותר בכיוונו ויעזרו לו להיכנס לאחת הקבוצות של הבנים, או מה לדעתך עליהן לעשות על מנת לעזור לו ולא לבכות כשלא מתייחסים אליו? רב תודות אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

• קשיים בהשתלבות חברתית

21/09/2008

אמא מודאגת שלום,

גיל 3, במיוחד לבנים, הוא גיל צעיר מאד להשתלבות חברתית, והרבה בנים בגיל זה עדיין חסרים את הכלים הנכונים להתנהג בצורה יעילה בחבורה : או שהם תוקפניים, או - כמו הבן שלך, וותרניים מדי, ואינם נאבקים על מקומם. פעמים רבות יש להם קושי להשתלב ברצף התורות, לקבל את עמדת המפסיד במשחק, וכו'.
    אין מה לדאוג. גיל 3 הוא רק תחילתה של הלמידה, ועד גיל 6 בד"כ התהליך מופנם. לפעמים מדובר בטיפוס אישיות, שנשאר לאורך החיים, וצריך ללמוד להשלים איתו. אסור לשכוח, שלכל ילד יש גרעין אופי מולד. אנחנו יכולים להשפיע עליו, אבל לא לבנות אותו כרצוננו.

עד כמה שאפשר, ניתן לעזור לילד, כאשר אנחנו איתו והחברים, ומסייעים לו ע"י הסבר איך עדיף להתנהג.
    רצוי לבקש את הגננת לשלב אותו בקבוצה של ילדים אשר יקבלו אותו ברצון, וככל שהיא יכולה, לצפות בהתנהגותו, ולתמוך בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו