כולם מרביצים לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולם מרביצים לי
    לילך
    21/09/2008

שלום ברצוני לדעת איך אני אמורה לכוון ילד שטוען שכולם מרביצים לו בגן? האם עלי לאמר לו ללכת לגננת? האם עלי לאמר לו להרביץ בחזרה? אשמח לדעתך המקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולם מרביצים לי

הוספת תגובה

• ילד שמרביצים לו

21/09/2008

קודם כל, צריך לבדוק אם זו באמת המציאות. פעמים רבות ילדים אומרים דברים לא נכונים, מסיבות שונות. ילד עשוי לספר שמרביצים לו, מפני שאיננו מרגיש טוב בגן. אולי כי משהו קשה לו, אולי כי הגננת לא מספיק חמה אליו, אולי כי חסרה לו תשומת-לב..

חשוב מאד לשתף את הגננת בתלונה זו, ולבקש ממנה לעקוב אחר הילד והתקשורת שלו עם ילדים אחרים. אולי באמת יש מישהו שמציק לו, וצריך להתערב.

חשוב ללמד את הילד לערב מבוגר במצבים שבהם הוא מאויים. חשוב גם לעזור לו להבין, למה מרביצים לו. אולי יש משהו בהתנהגות שלו-עצמו, שגורם לכך. למשל : אם איננו מקפיד על התור, או אם הוא לוקח חפץ מילד אחר. אפשר לבקש ממנו לספר, מה בדיוק קרה. אם מכירים את הילד השני, אפשר גם לערוך עימות ביניהם, וכל ילד יספר את ה"סיפור" שלו. ילדים לומדים מכך הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו