דיבור - ילד בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור - ילד בן שנה
    אמא
    25/09/2008

שלום, בני בן שנה, לפני חודשיים התחיל להגיד מאמא ואם-אם (אוכל). הוא אמר את המילים האלה בערך 3 שבועות ואז הפסיק :( במקום, הוא התחיל להגיד יה-יה, וגה-גה . אמר 3 שבועות שוב הפסיק עכשיו אומר דה דה דה, תה תה תה, גי ואח אח (לא יודעת למה מתכוון) ועוד כל מיני קשקושים, אבל כל מה שאמר לפני זה, כבר לא אומר כלומר, כל 3 שבועות הוא מחליף את "אוצר מילים" שלו בהברות אחרות, ושוכח מהקודמות אני קצת דואגת, האם זה בסדר הוא מקשקש די הרבה, אבל כל פעם הברות ניבחרות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור - ילד בן שנה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה אצל בן שנה

26/09/2008

שלום אמא,

אני קוראת את התיאור שלך, ומחייכת, וחושבת כמה זה מקסים וקסום, איך ילדים מפתחים שפה.

לי ברור, שהוא נמצא בשלב של תרגול הצלילים השונים, אולי אפילו בלי כוונה עדיין לבטא משמעות ברורה, ולכן הוא מגוון לעצמו בכל פעם את הצלילים שהוא לומד להפיק. חשוב להבין, שילד מאד נהנה מכך, שהוא מחדש לעצמו, וחווה חוויה של תנועות פה וצלילים שהוא שומע.
    בהמשך, לכל צליל גם תהיה משמעות קבועה, ואז יתחיל הדיבור.

שתהייה לכם שנה נהדרת !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שנה טובה גם לך!

אמא
    26/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו