גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה
    mom
    17/10/2008

שלום בני בן שלוש שנים התחלתי גמילה מחיתול לפני כמעט שנה לא שמה לו חיתול אבל הוא יכול להתאפק כמה שעות ולא להגיד שהוא צריך שירותים הוא מתאפק בגן וחוזר הביתה ולא אומר שהוא צריך ואם מבקשים ממנו ללכת לשירותים הוא לא הולך עד שאני מלווה אותו ואז הוא מוריד את הבגדים ועושה את צרכיו לבד ואם אי מתעלמת ולא לוקחת אותו הוא עושה בבגדים רק במקרים נדירים מאוד אם הוא צריך קקי הוא אומר אבל להשתין אף פעם לא ביקש. ניסיתי לדבר איתו הוא מבין שצריך ללכת לשירותים בלי שנבקש ממנו אבל מעשית הוא לא עושה נסיתי להבטיח מתנה אבל זה לא עזר. מה אני צריכה לעשותברגע שהוא עושה בבגדים? ואיך אני אמורה לשכנע אותו לבקש ולא להתאפק? הערה הגמילה ממוצץ ובקבוק ולישון בחדר שלו הכל הלך חלק ומהר בלי בעיות אפש להגדיר את הבן שלי כילד מפונק מאוד גם מהסבים וגם מהאבא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה

19/10/2008

אמא יקרה שלום,כנראה שלא פשוט לילד ללמוד לעשות את צרכיו באסלה. הרבה ילדים מתקשים בכך, ואין לנו דרך להבין בדיוק מה "מפריע" או קשה להם. כנראה שזו התנוחה של הישיבה, או תחושת המעבר של הצואה בפי הטבעת, שלפעמים קצת קשה ואולי לא נעימה, או אפילו כואבת.
    לכן, הדרך הטובה היא לעזור להם להתרגל. לעשות את המצב הזה הכי נעים שאפשר. זה לא קשור לפינוק, וגם אין טעם "להסביר" בגיל הזה.
    ההצעה המקובלת היא לקחת את האחריות עלינו, ולהביא את הילד כל שעתיים, או אפילו כל שעה, לשרותים, ולא לחכות עד שיעשה זאת מיוזמתו. לשבת לידו בסבלנות, אולי להשמיע לו מוזיקה, או להקריא לו ספר, עד שיעשה.
    אם הוא עושה בבגדים, אני מציעה להגיד שזה לא נעים, כי הבגדים מלוכלכים, וצריך לנקות וזה קשה.
    תשתדלי לא לבטא כעס. זה יוצר רגשות אשמה, ועלול להביא לנסיגה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו