מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות ילד בן 3אביבה07/11/2008
שלום!, אני מטפלת בילד בן 3 נבון מאד, ויש לי מס שאלות 1. הוא כבר גמול מס חודשים, ישנם ימים שהוא יכול להרטיב ביום כל 10 דקות וישנם ימים שהוא יבש. כמובן שאני מזכירה לו כל הזמן.מה הסיבה ומה לעשות? 2.יש מצב והוא משחק ומאד מרוכז למשל אוהב לעשות מפגשים כמו בגן כמעט שעה שלמה.ואח"כ פותח טלבזיה חמש דקות ואז רץ לחדר ומשחק בטייפ עוזב אחרי 3 דקות ורץ למשהו אחר. האם זו התנהגות אופינית לגיל 3 ומה לעשות בנדון? 3. יש לו כנראה בעיה במוטוריקה העדינה היות ולא מחזיק את העיפרון טוב, איזה תרגילים את ממליצה? 4. הוא מאד אוהב להשאר בבית אחרי הגן ולא מעוניין לצאת בכלל החוצה זה חוזר כל יום (אימו נמצאת בבית בגלל מחלה ממושכת). הוא מאד אנרגטי ויציאה בחוץ עושה לו טוב אפילו שהוא לא משתולל. 5. הוא אוכל ארוחת ערב באמבטיה מאד לא לטעמי ! מתקשה לשבת ולאכול ליד השולחן יכול גם לוותר על האוכל. איך לשנות הרגלים אלה או זה ישתנה עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לצפות מבן 3 ?
08/11/2008אביבה שלום,
אענה לשאלותייך אחת-אחת :
1. בגיל 3 אפשר לשער, שהגמילה עדיין אינה מלאה, ולכן עדיין יש "פספוסים". למשל, כשהילד מרוכז במשחק, אין מודעות ותשומת-לב מלאה ללחץ של שלפוחית-השתן, וכך "בורח" לו, או כשילד מתרגש, וכד'.
הדרך היעילה היא לקחת אותו מיוזמתך כל שעה לשרותים, כדי שיתרוקן, וכך לא יירטב.
2. היחס למשחקים שאת מתארת, אופייני גם לגילאים גבוהים יותר, עד 5 אפילו. ילד מסוגל להתרכז במשחק שמהנה אותו במשך זמן רב, ואח"כ, במשחקים פחות מעניינים, הוא קופץ מדבר לדבר. אינני חושבת שיש צורך לעשות משהו בנדון. אפשר לשבת לידו, ולעבוד איתו מעט על משחקים מובנים, כמו פאזלים, או משחק זכרון, לא הרבה !. צריך לזכור, שבגן יש יום פעילות עשיר ומובנה , ובבית, רצוי לתת לילד חופש לבחור לפי נטיותיו.
3. בגיל 3, עדיין איננו מדברים על "קושי באחיזת עפרון". ברור שילד עדיין לא בשל להחזיק עפרון בצורה הנכונה. בכל מקרה, אני ממליצה על הפעלה של האצבעות בתנועות עדינות : למשל, ליצור בפלסטלינה, או בבצק, להשחיל חרוזים קטנים, וכד'.
4. רצוי לתת לו להשאר בבית, גם כי מותר לילד לנוח לאחר הגן. הוא בוודאי מוציא שם מספיק אנרגיה, וגם - לפי דברייך, כי הוא מבין שאמא חולה, ובוודאי רוצה להשאר בסביבתה. אפשר לפתות אותו לצאת לגן שעשועים פעם בשבוע, או להציע לאבא לצאת איתו להתרוצץ בסוף-השבוע, אבל זה מספיק.
5. לגבי ארוחת הערב והרגלי אכילה בכלל, אני בהחלט בעד השמת-גבולות ברורה. אוכלים ליד השולחן, ולא בשום מקום אחר. כדאי לשבת לידו, ולאכול איתו, כך שיראה וילמד שזה הדפוס המקובל.ייתכן שאיננו משתתף בארוחות משפחתיות, ומשום כך הוא עושה כרצונו. אם תתעקשי איתו מספר פעמים, ויהיה רעב, יבין שאין לו דרך אחרת.
אני מאחלת לאימו החלמה מהירה מקרב לב, ולך - הצלחה בתפקיד הקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)
