שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חני
    18/11/2008

בני בן 11.5 חודשים. הוא זוחל מהר, עומד והולך בתמיכה לשולחן ולעיתים אף עוזב יד אחת. הוא מאוד ורבלי ומדבר בלי הפסקה. אתמול היינו בטיפת חלב והסתבר שהוא כבר צריך היה לעשות שלום עם היד, לדעת היכן אברי הפנים שלנו ולהביא חפצים אם התבקש. לילדנו יש מטפלת אשר ככל הנראה הושיבה אותו המון מול הטלביזיה ולא לימדה אותו כלום. בטיפת חלב אמרו לנו שאין מה לדאוג וצריך רק ללמד אותו. אני מנסה ללמדו אבל נתקלת בהתנגדות שלו ובכעס. ראשית האם עלי לדאוג מבחינת התפתחותית? ושנית-איך ללמדו בסבלנות ונכון לעשות את כל הפעולות האלה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גיל שנה

18/11/2008

חני שלום,

ראשית, אין מה לדאוג. נראה שהתפתחותו של הילד טובה. גם אם אינו יודע, עדיין "מותר" לו, ולא מדובר באיחור יחסית לגילו.

ה"חוכמה" היא ללמד אותו תוך משחק. למשל : לומר לו את שמות האיברים כאשר רוחצים אותו באמבטיה. להצביע על האיברים שלו ולקרוא בשמם, ואח"כ לבקש שיצביע על האיברים שלך ולבקש שיקרא בשמם (הנה אף שלי, והנה אף שלך, וכד'), לעשות את זה מול מראה, בישיבה על הרצפה, לעשות את זה עם תמונות בספר, תוך חיבוק, במצב של אינטימיות, רוגע, חיוך.

אני בטוחה שילמד.

תהנו !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו