משחקי קופסא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחקי קופסא
    חגית
    02/12/2008

יש לי בעיה עם בתי (בת 3) - היא לא מוכנה לשבת ולשחק משחקי קופסא ו/או כל משחק שדורש ממנה להתמודד עם יישום הנחיות. זה מעין גלגל: הקושי שלה הוא בלקבל עזרה והנחיות וכן בתכנון וארגון, לפיכך, היא חווה חוסר הצלחה, מרגישה מאויימת ואז בורחת למשחקים בהם היא לא מתמודדת עם הקושי האמור, כגון בובות, גן שעשועים, עגלת סופר, יצירה וכו'. היא עברה אבחון ע"י מרפה בעיסוק שהבהירה לי את הקושי ועם מה אני צריכה להתמודד, אלא שכאמור זה גלגל. אני לא מצליחה להתמודד עם הקושי כי כל ניסיון לשבת עימה כרוך במאמצים רבים - היא לא מתמקדת ובורחת ממש עם תחילת המשימה. מה גם ובמיוחד, שאני צריכה לטפל במקביל גם בתינוקת בת שלושה חודשים שנמצאת איתי (אין לי אפשרות לקבל עזרה מהמשפחה). יצויין כי אני חווה את הקושי להושיב אותה יותר מדקותיים גם במשחקי קופסא בהם היא כבר שולטת שליטה מוחלטת. יצויין עוד כי בגן עפ"י דברי הגננת היא אבחנה את הקושי האמור והיא והצוות עובדים עם הילדה על כך. בתי דוברת שתי שפות, חכמה, סקרנית, פעילה, בעלת זכרון מדהים ונבונה מאד וכי עפ"י האבחון אין לה בעיית קשב וריכוז, אך כאמור היא זקוקה לתיווך. איך מתמודדים עם הבעיה?איך גורמים לה לשבת? איך גורמים לה הלקשיב להנחיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחקי קופסא

הוספת תגובה

• משחקי קופסא

02/12/2008

חגית שלום,

במצב כזה, הייתי מציעה לך להניח לה, ולא ליצור תחושה של כעס או "לחץ" אצלה. כפי שאת מתארת אותה, היא מפותחת היטב, ובהחלט ייתכן, שעוד כמה חדשים תפתח עניין במשחקים כאלה באופן טבעי. הישארי בתפקיד של אמא, לא מורה.
    מאידך, אם הקושי מתמיד עוד כמה חדשים, הייתי מציעה לך לפנות לעזרת מרפאת בעיסוק. במסגרת הטיפול המקצועי, מוצאים את הדרך לאתגר את הילד, לאט-לאט, ואז הוא "שובר" את מעגל הקסמים השלילי, ודרך חווית ההצלחה לומד לאהוב את העיסוק בחומרים שקודם נמנע מהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה

חגית
    02/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו