התפתחות ילד בן שנה ו4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות ילד בן שנה ו4
    אלה
    28/01/2009

שלום, יש לי ילד מקסים ומתוק בן שנה ו-4. סקרן, מבין, מאוד מפותח פיסית - הולך מגיל 11 חודשים, רץ, מטפס על כל דבר, עולה במדרגות וכו' אבל מדאיג אותי שהוא לא מדבר כמעט : אומר רק אבא, מאמא, אור, גה-גה , קה (קטן), מאם-מאם (מוצץ), בבה (במבה) וזהו בעצם. הוא לא מצביע עם אצבע, רק עם כל היד, ושמסתכל בספר הוא מצביע עם האגודל. לא מחקה פעולות יומיומיות כמו להסתרק, לדבר בטלפון. לא יודע לאכול בכפית, אוכל יפה עם הידיים גם חתיכות מזון ממש קטנות. לא כ"כ מתרכז במשחקים, אבל אם מראים לו עושה גם, כמו לדפוק עם פטיש, לזרוק כדור וכו'.לא יושב בשקט ומשחק, מעדיף להתרוצץ כל היום, לטפס, לפתוח ארונות, להוציא תכולה וכו'. מנסה להרכיב לגו ופאזל של 4 חלקים אבל אחרי דקה מתייאש וזורק. הוא מבין אם אני מבקשת להביא משהו, להרים משהו כו'. אבל העניין של הדיבור וחוסר הצבעה קצת מדאיג. האם יש באמת מקום לדאגה? תודה, יום טוב אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ילד בן שנה ו4

הוספת תגובה

• התפתחות שפה - גיל שנה ו-4 ח'

30/01/2009

אלה שלום,

(איזה שם נפלא. גם לבתי קוראים אלה).
    הילד שלך עוד ממש קטנטן, ו"מותר" לו לא לדבר עדיין.
    לפי תיאורך, הוא מפותח היטב לגילו, והעיקר - שהוא מבין. הוא גם מחקה אחרים (במשחקים), הוא מצביע, ולא חשוב איך. כל זה מצביע על עך, שהוא בונה את ההבנה שלו, את אוצר-המלים, הידע, ואז גם יתחיל לדבר יותר.

אין שום סיבה לדאגה. תהני מכל שלב בהתפתחות.
    איך אמא שלי היתה אומרת ? אח"כ תכעסי, שהוא לא סוגר את הפה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלה
    03/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו