בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי
    נטלי
    02/02/2009

בן דודתי, בן שנתיים וחצי טרם החל לדבר. הילד ממלמל שירים שלמים יחד עם הטלויזיה אך לא מבטא אף מילה אחת כמו שצריך. בנוסף, הילד כמעט ולא מתקשר גם באופן בלתי מילולי, לעתים תכופות הוא מתעלם כליל מהנאמר לו, הוא אינו מגיב לגירויים שונים שאנו מייצרים סביבו, ואף לא משתף פעולה כאשר אנו מנסים להקריא לו סיפור. הוא אינו מבצע באופן עצמאי פעולות יומיומיות, לדוגמה אם יתבקש להביא את נעליו על מנת שננעל אותן יחד הוא לא ישתף פעולה, אולם הוא מבין שכאשר מביאים את הנעליים לסלון אז נועלים אותן, אולי זה מפני שקיימת כבר התניה או הרגל בעניין זה. איני יודעת אם זה רלוונטי אולם אחותו בת ה-4 לא סבלה מבעיות דומות, ותקשורת תקינה עמה התקיימה כבר מגיל צעיר. מספר קרובי משפחה התריעו בפני דודתי כי ייתכן והילד סובל מבעיה התפתחותית או חמור מכך ודודתי מתקשה לקבל את זה ועל כן לא מטפלת בעניין בשום צורה. ברצוני לדעת מה עשויה להיות הבעיה של הילד, וכמו כן מה ניתן לעשות על מנת לאבחן את הילד ולטפל בבעיה. בנוסף, כיצד אפשר לפקוח את עיניה של דודתי ולהניע אותה לפתור את הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• יש לי בעיה דומה

אורלי
    07/02/2009

שלום נטלי ראשית כל הכבוד על הדאגה. ילדי בין שנתיים ותשע חודשיים עדיין לא מדבר מילים ברורות ועדיין מתקשה לבטא עצמו. גם אני כמו דודתך קיבלתי הערות בנושא מכיוון שיש לי ילד שלא מדבר. הדבר הראשוני היה להתעלם ממה שנאמר, כמו שדודתך עושה לפי דברייך. אני כאמא החלטתי לעשות צעד וכן לקחת את ילדי לרופאת התפתחות. לאחר שלקחתי גיליתי למזלי שהשד לא נורא כל כך. היא בדקה את הילד ואמרה שכל ילד שונה בהתפתחותו. נכון שיש מדרגת התפתחות שנורמלית, אך יש גם את קצוות שלה, שכנראה שם ילדי נמצא לדבריה שמדובר על עיכוב קל. אצל ילדי העיכוב הוא בדיבור אבל מתבטא בעקבות זאת בשאר נושאים. כלומר, היא הסבירה שמרוב שהוא מתוסכל שעדין לא מדבר טוב, הוא מסגל לעצמו התנהגות בהתאם, כלומר יחליט לא לדבר עם אנשים פחות קרובים, כי הוא לא יכול להתבטא. מה שאת מתארת נשמע לי כמו אוטיזם אבל, על דבר כזה היו עולים כבר בשנתיים הראשונות של הילד שהוא נמצא במעקב של טיפת חלב, או רופא התפתחותית. כי יש מעקב אינטנסיבי והרבה שאלות שהיו עולים על כך. לכן קשה לי מאוד להאמין שעל מה שאת מתארת לא עלו אנשי מקצוע. לכן אני רוצה להרגיע אותך שלדעתי זה עיכוב מסויים. מה שכן הייתי ממליצה לדודתך ללכת לביקיה אצל רופא התפתחותי. שאלה נוספת לי אלייך, האם הילד נמצא אצל מטפלת או שבגן ?(כי במידה והוא בגן אני משערת שכבר היו מדברים עם ההורים ומפנים אותם לגורם מוסמך לאבחון). במידה והוא אצל מטפלת כדע להתעקש שילך לרופא התפתחותית. שיהיה לך הצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשפה ובתקשורת

08/02/2009

נטלי שלום,

לפי התמונה שאת מתארת, לילד יש איחור שפתי וקושי בתקשורת בין-אישית, מה שמוגדר גם בלשון הרפואה ליקוי הנופל בספקטרום האוטיסטי.
    בוודאי שצריך להתחיל לטפל בו מוקדם ככל האפשר, כדי שסיכויי ההשתפרות שלו יהיו טובים יותר.
    אני מתפלאת שהגננת איננה מפנה את תשומת לב האם לבעייה, וכן שהאם אינה רואה את החריגות של הילד יחסית לבני גילו.
    אין לנו דרך "להכריח" את ההורים לראות את השונות. ובסופו של דבר, הם יהיו מוכרחים להכיר בכך. חבל רק, שבינתיים הילד מפסיד זמן.

אני מאחלת לכם התקדמות טובה. מקווה שיהיה שיפור מהיר, לכשיגיע לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו