מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 ובלאגן בגןאתי04/02/2009
שלום רב בני בן ה3 מפותח יפה בעל ביטחון עצמי גבוהה מדבר שוטף נבון מאוד אבל מרשה לעצמו יותר מידי הוא בגן לעיטים זורק חפצים כשמשעמם לו או מכה ילדים כאשר לא מגיבים לא ומתחצף ומתבטא במילים לא נעימות כגון" אני יתן לך סטירה " מאחר ואני עובדת בגן ילדים והגננת מכירה אותי ויש לו גם אחות גדולה בת 6 שמתחה גבולות די יפה עד לא זמן דיברנו אני והגננת והיא טוענת כי הוא לא מפסיק וכן צריך רק לדבר איתו והיא מאידך מושיבה אותו כול הזמן ל"לחשוב" על ההתהגות שלו בצד וזה נראה לי מה שמתסכל אותו .החלטתי על חיזוק הילד באמצעות דיבורים וטבלה המחולקת ל3 פעמים ביום גבולות ברורים מאוד שדרך אגב היו קיימים מאז ומתמיד וקצת יותר רגישות. האבא טוען כי זה מפינוק ומהרגשה כי מותר לו לעשות הכול וכי אנחנו צריכים להפסיק לתת לו את כול תשומת הלב שקיבל הרבה ממנה עד עכשיו רציתי לדעת מה ניתן לעשות עוד על מנת לעזור לו? לי נראה כי הוא מתסוכל בגן ולא פעם הוא אומר כי הגננת לא מקשיבה לו או החבר לא רוצה לשחלק איתו או שכולם קוראים לו קטניציק( בגובה הוא מעט קטן מהאחרים) מה עליי לעשות אני בפרשת דרכים האם זה הגיל שבו הם נשברים ריגשית? מה אני יכולה לעשות על מנת להחזיר אותו לתלם כמו שהיה עד לפני חודש (היום הוא בן שלוש ו 4 חודשים) אשמח לעזרה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות של בן 3
05/02/2009אתי שלום,
לגישתי, צריך לבדוק את הגורם להתנהגות התוקפנית, ולראות אם אין סיבה מסויימת לילד, הגורמת לו לתחושת מצוקה ואיום, ובגללה הוא מגיב בתוקפנות. למשל : מתח בבית, תחרות עם אחותו, או ילד/ילדים מסויימים בגן, שבאמת מאיימים עליו. לפעמים מה שנראה כלפי חוץ כבטחון עצמי, הוא בעצם חזות-שווא לילד שאיננו בטוח בכלל במקומו במשפחה או בחברה (גם אצל מבוגרים זה כך!). אולי כי הוא נמוך ומלגלגים עליו, ולפעמים - כי הוא ילד מאד נבון, אבל מסורבל, וכד'.
מבחינת הטיפול בהתנהגות הלא מקובלת, אני בעד הדרך שלך, ולא הדרך של הגננת : אני חושבת שיעיל הרבה יותר לערוך לילד טבלת התנהגות, ואם היום עובר בשקט, לתת לו פרס קטן. מאידך, אם התנהג רע - צריך להחליט על עונש שיקבל, כמו למשל : שלא יראה טלויזיה.
חשוב מאד , שתהיי מתואמת עם הגננת, ושתיכן תנהגנה באותה גישה ! נסי לשוחח איתה ולסכם דרך משותפת לשתיכן. זה חשוב במיוחד, כי הגננת היא זו שנמצאת בדיוק בזמן שהדברים קורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על העזרה הדחופה
אתי05/02/2009לפי דעתי ומהכרותי נראה כי הגננת דורשת ממנו המון והוא פשוט מתוסכל מזה שהוא לא מצליח לעמוד בהבטחות שלו הוא חוזר מהגן מתוסכל ויש את אחותו הגדולה שדורשת כול הזמן תשומת לב היא נורא מתגרה בו ונראה שהוא מנסה את דרכיה רק בצורה אלימה יותר היא יותר בחוכמה כי היא בת 6 אז זו גם אפשרות אני מודה לך שהארת את עיניי וחיזקת את דעתי בנושא תודה על העזרה אשמח להיוועץ עימך שוב במקרה הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)