עיכוב בשפה אצל בן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בשפה אצל בן 3
    ורדה מגבעתיים
    05/02/2009

לבני מלאו 3 ויש לו עיכוב קל בשפה.הוא ילד נמרץ וחביב, והתפתחותו המוטורית בסדר גמור. כבר לפני חצי שנה הגננת הפנתה את תשומת ליבי לכך שקשה לו בהבעה עובדה שגרמה לו קצת לקשיים חברתיים. יש לו אוצר מילים יחסית גדול והוא מתחיל עכשיו לדבר במשפטים אבל זה לא קל לו בכלל. התחלתי לאחרונה טיפול אצל קלינאית תקשורת (חצי שעה בשבוע של משחק בכרטיסיות), הילד משתף פעולה אך לדעתי זה לא תורם לו הרבה. הרבה מהפעמים אני לא מבינה אותו ואת ההגייה שלו, עובדה שגורמת לתסכול אצלי ובטח שאצלו. שאלתי היא, האם יש מקום לאבחון קצת יותר מעמיק או שהטיפול אצל הקלינאית מספיק בגיל הזה? יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בשפה אצל בן 3

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתות השפה - בן 3

05/02/2009

ורדה מגבעתיים שלום,

אין טיפול פלא, במיוחד כשמדובר בטיפולים הקשורים בתהליכי למידה. לכן, כדי להעריך את ההשתפרות בעקבות הטיפול השפתי, צריך להמתין כחצי שנה, בסבלנות.
    מבחינתך, חשוב לעבוד עם הילד מידי יום, בכל הזדמנות, כדי לחזק את החומר שהיא מנסה להקנות לו : שיום, תרגילי היגוי, וכד'.
    אני מקווה שהסבלנות תשתלם, ואכן השיפור יגיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך אבל...

ורדה מגבעתיים
    12/02/2009

כפי שציינתי כבר עברה חצי שנה לערך מאז האבחון הראשון ועדיין השיפור המיוחל מתמהמה. אני לא כל כך מודאגת מאחר ואני לא רואה איחור בדברים אחרים אלא רק בהבעה (וגישתי היא שבסוף כולם מדברים... :-)). הגננת מצד שני כן מלחיצה אותי וטוענת שיש מקום לעזור לו יותר מאחר והיא רואה את ההתעכבות שלו מבחינה חברתית (הילדים שמדברים נמנעים מלשתף אותו במשחקי דמיון לדוגמא מאחר ותוייג כ"תינוק"). אילו תרגילים את ממליצה לבצע איתו, האם ישנו איזה שהוא אתר שנותן הנחיות לגבי עבודה עם הילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו