ילד בן שנה ו-5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה ו-5
    אלה
    17/02/2009

שלום, יש לי ילד בן שנה ו-5 שעדיין איתי בבית לא הולך לגן אני קצת מתקשה למצוא לו תעסוקה. הוא צופה בטלויזיה או בDVD, (מתרכז בתוכניות שהוא אוהב) יוצאים לטייל, יש לו שולחן פעילות ואוהל כדורים, לגו, מגה בלוקס, המון ספרים, בימבה ועוד כל מיני משחקים הוא ילד מאוד פעיל כל הזמן רץ ומטפס על דברים (למד ללכת בגיל 11 חודשים) אך כמעט אינו מדבר למרות שמבין הכל. ניסיתי להקריא לו ספרים פשוטים, אין לו סבלנות והוא בורח וזורק את הספר הוא מוכן 5 דקות להסתכל על ציורים בספר , מצביע על ציורים ואני אומרת לו מה זה. ניסיתי לעניין אותו בציור, אך הוא ממש ממש לא היה בעניין והתחיל לאכול את הצבעים ולקרוע את הדפים. אני מרכיבה לו צורות בלגו הוא עוזר לי ואז מפרק הכל זה גם לא יותר מ5 דקות גם פאזלים פשוטים (4 חלקים) לא מעניינים אותו. כשיוצאים לטייל, זה גם בעייתי, הוא לא מוכן בשום פנים ואופן להיות במגרש המשחקים (לקחתי אותו כבר בערך ל10 מגרשים שונים) הוא מתחיל לרוץ, לברוח לכביש והטיול מסתיים מהר ואני שמה אותו בעגלה כי הוא בורח למקומות שאסור ולא מקשיב אז רוב הזמן הוא פשוט מתרוצץ בבית, מוציא סירים מארונות, בגדים ממגירות וכו' איזה תעסוקה אפשר למצוא לילד בגיל שלו ובעל אופי כמו שלו? סליחה על האורך תודה מראש, אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ו-5

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחודש

ד"ר גרטנר סמד
    18/02/2009

אלה שלום, את מתארת ילד סקרן, חיוני ופעלתן. נשמע מתוך דברייך שהוא ילד שזקוק להרבה פעילות תנועה והרבה מרחב. אנחנו יודעים שיש ילדים שמסוגלים לשבת ולהתעניין בספר תמונות רק לאחר שרצו והפעילו את הגוף. נתחיל עם המשחק שאת מתארת של הוצאת סירים מהארונות. זה משחק מקסים שאפשר לאפשר אותו לפתחו. אני מתכוונת לכך שאפשר להכניס חפצים לתוך סיר, אפשר לרוקן. אפשר לעשות לו הכרות עם משחק סימבולי- דמיוני, ולבקש שיאכיל אותך או את הבובה עם הכפית , או שיערבב אוכל בסיר עם כפית וכן הלאה. באשר לתנועה, אפשר לספק אותה גם בבית, למשל תנועה לצלילי שירי הפעלה, משחקי כדור. עצה פרקטית נוספת, נסי למצוא משחקי כדור סל, הם לרוב סגורים, ותני לו בימבה או כדור. לגבי מגרשי משחקים, נסי בכל זאת למצוא כאלו שאינם קרובים לכביש, ותני לו להתנסות במיוחד בקרוסלה ונדנדה, אנחנו יודעים שיש ילדים שהתנועה ששני אלו מספקים עושה להם מאוד טוב. עוד אפשרות שאת וודאי מכירה הם הגימבוריי למניהם. ולבסוף, אולי בנך מעיד בהתנהגותו כי הוא זקוק למסגרת גן. יכול להיות שאם תמציאי מסגרת קטנה, עם מעט ילדים ודמויות טיפוליות מטיבות , הוא מאוד יהנה. זה נכון שאנחנו בדרך כלל אומרים שמוטב להיות בשנים הראשונות עם ההורה, אבל לפעמים הילד עצמו אומר בהתנהגותו שהוא זקוק למשהו נוסף. מקווה שחלק מעצותיי יהיו לך לעזר. סמדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת

אירנה
    18/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו