מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית התנהגות ??אמא13/03/2009
שלום רב, בתי בת חמש וחצי , ילדה נבונה מאוד, שנונה קוראת וכותבת מגיל 4(ביוזמתה לגמרי) במשך 3 שנים היתה באותו גן, ללא בעיות מיוחדות, תמיד היתה ילדה שצריך להעסיק אותה ולא תמיד רוצה לצבוע/לצייר/להרכיב בדיוק כפי שהגננת מבקשת אך, בגן הקודם הצליחו לנווט את התנהגותה לאפיקים חיוביים ע"י נתינת אחריות, תעסוקה שונה וכו.. השנה הגיעה לגן חובה(לראשונה- לגן עירייה), כבר מלכתחילה דווח לי ע"י הגננת כי יש לילדה"בעיה התנהגותית", לא יושבת במפגש, לא מסיימת עבודות, מתחצפת, לא עושה מה שאומרים לה(אני מצטטת את הגננת) כמו כן, בשנים קודמות היו לילדה חברים וחברות שביקרו אצלה והיא אצלהם, השנה לא נפגשה עם אף חבר מחוץ למסגרת הגן וכשאני מציעה היא לא מעוניינת. הגננת מבקשת שנשוחח עם הפסיכולוג של הגן, על בעיות ההתנהגות וגבולות אני מצדי כמובן הסכמתי, אך האם עלי לפנות לאיזשהו איבחון? ואם כן לאן? אני לא מרגישה שזו בעיה התנהגותית פרופר וחוששת מאוד כשגם בכיתה א' לא תתאים לשבלונה המוכנה של מערכת החינוך. אשמח לתשובתך. בברכה- אמא מבולבלת ומודאגת. ב"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות ??
14/03/2009אמא שלום,
ילדים עוברים שלבים התפתחותיים, וכל שלב הוא מטבע הדברים שונה. מצד שני, הסביבה מתייחסת אחרת לילד ככל שהוא גדל. בעיקר - הדרישות עולות, ולכן עלולות לצוץ בעיות.
אני מציעה לך לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד, כדי לברר מה מציק לילדה. בדרך כלל בעיות מן הסוג שאת מתארת, נובעים מקשיים מסויימים : אולי קושי במוטוריקה עדינה, ולכן אינה רוצה לצייר או להרכיב, אולי יש לה קושי בריכוז או בהתמדה.
כדאי לבדוק זאת, ולטפל אם צריך. אם יגלו בעייה, בוודאי גם ידריכו אותך מה לעשות בבית, וגם זה יועיל.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)