בעייה חברתית ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה חברתית ?
    דניאל
    29/03/2009

שלום רב,
    בני בן 5 , ילד חכם , בוגר ויצירתי. לדבריי הגננות אהוב על ילדי הגן ומשחק עם ילדים ללא בעיה.
    אחר הצהריים הנושא הופך להיות יותר מורכב . ילדי מטבעו ביישן ,עובדה שלא מונעת ממנו להשתולל
    עם ילדים אחרים אחרי ש"נפתח". מעוניין רק שיבואו אליו חברים , לא מוכן ללכת כשמזמינים אותו.כמו כן כשפוגש את חבריו לגן אחר הצהריים ייקח לו לפחות רבע שעה "להתחבר"" אליהם ובאותו זמן יעסיק את עצמו ( לידם) ולעיתים אפילו לא ירצה לשחק עימם. יש לציין שרשום לשני חוגים () אומנות וטניס )ומחכה להם בקוצר רוח. לשאלתי " למה אינך רוצה ללכת לחברים אחרה"צ " עונה כי כל היום רואה אותם בגן וקצת נמאס לו מהם... אני מרגישה לעיתים שזה יותר מפריע לי מאשר לו.בעלי טוען שכל עוד הילד מאושר ונהנה גם ממשחק לבד ,הוא אינו רואה בכך שום בעייה. כיצד עליי לנהוג ?אני מודעת לעובדה שאני אכן יוצרת לחץ על הילד.האם לתת למצב להמשיך כמו שהוא?

תודה דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה חברתית ?

הוספת תגובה

• בעייה חברתית?

30/03/2009

דניאל שלום,
    כפי שאת מציינת, מדובר בילד ביישן, ובהחלט ייתכן, שדי לו בחברת הילדים במהלך הבוקר בגן, ואחה"צ - יש לו צורך בשקט, ובפעילות שלו עם עצמו, או במשפחה.
    זה נראה לי מאד לגיטימי ותקין, ובהחלט הייתי מכבדת את רצונות של הילד, ואפילו מעריכה את יכולתו למודעות עצמית, ולתובנה של צרכיו.
    לפעמים נדמה לי, שאנו רוצים לגדל את ילדינו בדמות האישיות שלנו, או בדמות תבנית דמיונית כלשהי. מוטב לכבד את ילדנו ולהניח לו להתפתח לפי אישיותו הייחודית. העיקר שיחוש בטוב.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו