מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה נכונהאמא06/04/2009
שלום,
הילד שלי הוא בן שנה וחודש, עושה מס' צעדים לבד, מצביע, מבין הכל, עדיין לא מדבר, רק בשפה שלו. כשמושיבים אותו לאכול אוכל מוצק, מרק למשל, לא אוכל בלי צעצועים וחייבים לשעשע אותו כדי שיאוכל (בזמן האוכל זורק את הצעצועים על הרצפה). אחרי שאוכל כמות קטנה לא מסכים לאכול יותר, נשאר רעב ואני נאלצת לתת לו סימילאק. יוצא שהוא אוכל 3 פעמים ביום סימילאק. הבנתי שבגיל כזה הוא צריך כבר לאכול בעיקר אוכל רגיל.
א. האם צורת אכילה זאת היא נורמלית?
ב. איך לגרום לו לאכול בלי שישחקו איתו בזמן האוכל ובלי שיזרוק צעצועים כל שניה?
ג. מה צריך לעשות כדי שילמד לאכול יותר אוכל מוצק ויגמל מסימילאק?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה נכונה
06/04/2009אמא שלום,
גיל שנה, הוא גיל מעבר בין אכילת נוזלים לאכילת מוצקים, ולא תמיד הוא קל לילד. זה בהחלט ידוע ומקובל, שילדים מסויימים צריכים את הזמן והסבלנות כדי להתרגל למרקמים החדשים של המזון המוצק, הלעיסה מעייפת אותם, ולכן הם אוכלים כמות קטנה, נשארים למעשה רעבים, וזקוקים להשלמה. זה בהחלט בסדר להרגיל את הילד בהדרגה, בכל פעם למזון אחר או מרקם אחר, לבדוק מה מוצא חן בעיניו ומה לא, תוך שילוב עם השלמות של סימילאק, כדי שהגוף יקבל את שלו.
מאידך, עניין ההרגלים בזמן הארוחה, הוא עניין של חינוך, ותלוי בשליטת ההורים. אם לא רוצים לאפשר לילד לשחק בזמן האכילה - ובעיני רובנו זו הגישה הנכונה - צריך פשוט לא לתת לו לשחק !!
צריך ליצור מצב, שזמן הארוחה הוא לאכילה בלבד, אפילו אם זה מעט, ורק אחר-כך אפשר לחזור לשחק, לצפות בטלויזיה, וכו'. יכול להיות שהילד ידרוש את המשחקים, ויכעס, אבל אם נהייה תקיפים ועקביים - ילמד.
טוב גם לצרף את הילד לארוחות משפחתיות, ואז הוא לומד כיצד מתנהגים אחרים סביבו.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה נכונה
אמא07/04/2009בוקר טוב ותודה על תשובתך המהירה,
רציתי לציין שאני מנסה להרגיל אותו לאוכל מוצק מגיל 6 חודשים והוא אף פעם לא מצליח לאכול מנה שלמה ותמיד צריכים להשלים עם סימילאק. התופעה לא התחילה היום אלא קיימת מזמן ואני לא יודעת איך לגרום לו לאכול מספיק מהאוכל הרגיל כדי להיות שבע. אולי יש לך עצה?
בקשר לצורת אכילה עם צעצועים ומשחקים, נאלצתי לעשות זאת משום שאחרת הוא מסרב בכלל לשבת בכיסא אוכל וכל הזמן מסתובב (אפילו כשהוא רעב). איך אפשר לגמול אותו מזה ולגרום לו לאכול בצורה נורמלית.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה נכונה
07/04/2009אמא שוב שלום,
עוד מאמא שלי למדתי, שילדים לא מתים מרעב.... וכשילד רעב, הוא חש צורך לאכול. תפקידנו הוא להתאים את ההרגלים המקובלים של אכילה בזמני ארוחות, לצרכי הרעב של הילד.
יש ילדים שאוכלים יותר, וכאלה שאוכלים פחות, כמו כולנו, ואם הילד בריא וגדל, אין צורך למדוד את המנות שלו.
אני חוזרת לעצות שלי, שכמובן טוב אם גם הרופא שלו יסכים להן : כרגע, בגילו, מבחינתי בהחלט אפשר להמשיך בשילוב של מעט מזון מוצק והשלמה של סימילאק. אני מעריכה שבמהלך השנה הקרובה, כמות המזון המוצק תלך ותגדל, עד שתמלא מנה מלאה מבחינת הצרכים של הילד.
באשר למשחקים - אני עומדת על כך שכאן אל תוותרי. אין לערב משחק ואכילה, גם אם יבכה, או לא יסכים לאכול.
אם תהיי עקבית ותקיפה, בסופו של דבר יפנים.
כל טוב, וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא07/04/2009תודה רבה על עזרתך,
חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
