מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות חברתיתחנה15/04/2009
ערב טוב,
בתי בת שנה ו- 11.
החלה לדבר בגיל 9 חודשים והיום בעלת אוצר מילים גדול מאוד, מדברת שוטף, מבינה ויכולה להשתתף בדיאלוגים שוטפים.
מגיל 5 חודשים היא הולכת לפעוטון ועד לפני כ - 4 חודשים הייתה משולבת בקבוצת בני גילה.
לפני כ - 5 חודשים החלו ללחוץ עלינו בגן להעבירה לקבוצה של ילדים גדולים יותר, כיוון שלטענת הגננות שלה דאז היא משתעממת עם בני גילה עקב הפער בינה לבינם בהתפתחות השפה.
לאחר התלבטויות והתייעצויות רבות, העברנו אותה.
הקבוצה החדשה מורכבת מילדים שממוצע הגיל שלהם הוא שנתיים ו - 10.
ההשתלבות שלה בקבוצה החדשה הייתה מהירה. היא הולכת לגן כל יום בשמחה, והגננות מתארות השתלבות מצויינת. לטענתן היא משתתפת בצורה מלאה בחוגים (גם מדריכות החוגים טוענות כך), מסתדרת עם הילדים, מראה סקרנות ושביעות רצון. גם בבית אני לא רואה התנהגויות חריגות.
אולם בניגוד לדיווחים אלה, בשני מקרים היא הגיעה הביתה עם שריטות רציניות וטענה כי נגרמו לה על ידי ילדים בגן. הגננות אישרו את העניין אך אמרו שמדובר באירועים מקריים ונדירים ושסך הכל היא מסתדרת יופי.
לפני שבועיים בערך הייתי בגן בשעת חלוקת סנדוויצ'ים והבחנתי שבעוד כל הילדים ישבו ואכלו יחד, היא בחרה לקחת את הסנדוויץ' וללכת לשבת לבד בחדר השני.
מאז התחלתי לעקוב אחרי הנושא ונדמה לי כי באופן כללי היא מעדיפה להתרחק מחברת ילדים (גם בגינה הציבורית למשל). עם מבוגרים, לעומת זאת, היא מאוד חברותית.
הגננת שלה טוענת כי מדובר פשוט בשלב התפתחותי.
אני לעומת זאת קצת חוששת שמא הילדים הגדולים יותר בגן מתנקלים לה וזה גורם לה להתרחק מילדים.
יכול להיות שההשתלבות שלה פחות טובה ממה שנראה לכולם על פני השטח?
איך אני יכולה לדעת? ואם זה המצב איך אפשר לעזור לה?
חג שמח ושבת שלום,
חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות חברתית
16/04/2009חנה שלום,
בהחלט ייתכן, שההעברה של בתך לקבוצת ילדים גדולים יותר, לא היתה מוצלחת באופן שלם, וזה קורה הרבה פעמים. מצד אחד, היא ילדה מפותחת מבחינה שפתית ושכלית, וכנראה שחברת הילדים הגדולים יותר מקדמת אותה ומעניינת אותה.
מצד שני - ילדים גדולים יותר הם כבר גם כוחניים יותר, דוחפים יותר, נלחמים יותר על דברים שרוצים, ואולי במצבים כאלה הילדה מרגישה יותר חלשה ופגיעה, איננה יודעת איך להגיב לתוקפנות, ולכן היא נסוגה ונרתעת.
זו אחת הסיבות, שלדעת רובנו, ילד צריך להיות בחברת בני גילו, לא עם גדולים יותר, ולא עם קטנים יותר.
אולי כדאי לשקול להחזיר אותה לחברת בני גילה. לאן אתם ממהרים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלבות חברתית
חנה16/04/2009ערב טוב,
תודה על ההתייחסות.
האמת היא שאנחנו לא ממהרים בכלל ולכן התלבטנו רבות לפני שהעברנו אותה.
בן הזוג שלי אכן חושב שעשינו טעות בכך שהעברנו אותה ורוצה להחזירה לקבוצה הקודמת.
אולם, אני חוששת מלהקשות עליה עוד יותר.
בספטמבר 2008 היא עברה מהתינוקייה לקבוצת הביניים ובפברואר העברנו אותה לקבוצת הגדולים.
האם העברה נוספת לא תבלבל אותה?
מעבר לזה, בהגדרה של הגן, קבוצת הביניים היא לגילאי שנה עד שנתיים. כך שגם אם נחזיר אותה לקבוצת הביניים, בעוד זמן קצר נצטרך להחזירה חזרה לקבוצת הגדולים, מה שמעצים את סוגיית הבלבול.
וכמובן שהחזרתה לקבוצת הביניים מעלה שוב את עניין השעמום...
לאור כל זה ובהנחה שאכן קיבלנו החלטה שגויה, איך ניתן למזער נזקים?
תודה רבה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלבות חברתית
17/04/2009חנה שוב שלום,
זו באמת דילמה. מצד אחד - כל שינוי בוודאי שיוצר טלטלה אצל הילד. מצד שני, זה אותו הגן, ובעצם - שתי הקבוצות מוכרות לילדה. מצד שלישי - היא עדיין בגיל, שאין הבנה חדה לגבי הסיבות להעברתה מקבוצה לקבוצה, ולכן אינני חושבת שהיא מוטרדת מכך.
יש כאלה שאפילו היו מציעים לך להעביר אותה לגן אחר, ולנסות שקבוצת הילדים תהייה מתאימה לה יותר מלכתחילה.
למען האמת, קשה לתת לכם עצה מושכלת. הרי אינני מכירה את הגננת, ולא את קבוצות הילדים, או את הפעילויות והתכנים לגבי כל קבוצה.
אינטואיטיבית, אני חושבת שהחשוב ביותר הוא לתת לילד להיות עם בני גילו. אם היא משתעממת, (וגם בזאת אינני בטוחה בגיל זה), הייתי מבקשת את הגננת להעסיק אותה מידי פעם בפעילויות יותר מאתגרות.
מאחלת לכם כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה18/04/2009
המון תודה על ההתייחסות הרצינית.
שבת שלום,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)