מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופשה בחו"לעדי21/04/2009
אני נוסעת עם בעלי והתינוק לטיול של חודש בארה"ב.
התינוק יהיה בן 3.5 חודשים כשניסע.
רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות במהלך הטיול על מנת לא לפגום בהתפתחות התקינה של התינוק?
אנחנו נשתדל שהנסיעות לא יהיו יותר מ 4-5 שעות ביום, כך שהוא לא יצטרך לשבת בסקל רב היום.
אז מה אנחנו צריכים לעשת? עם נשכיב אותו על הבטן בעגלה ובערב כשנגיע למלון אני אשכיב אותו ואעשה לו תרגילים זה מספיק?
האם יכול להיות שטיול ארוך כזה יפגום בהתפתחות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בחו"ל
21/04/2009עדי שלום,
ראשית, אני מאחלת לכם חופשה נעימה ומוצלחת ! חשוב לקחת חופש לטובת הזוגיות וההנאה, גם כהורים.
לגבי התינוק :
א. בהחלט חשוב "לשחרר" אותו ממושב הבטיחות מידי כמה שעות למשטח כמו מיטה, עליו יוכל להיות חופשי יותר, ולחוש את המרחב.
ב. חשוב שיהיו לו גרויים מעשירים סביבו - מובייל, אולי עם מוזיקה, (לתלות באוטו) , בובות וכד', כדי שיראה צבעים וחפצים במגוון.
ג. חשוב לשבת לידו ומולו, ולדבר אליו, כדי שיחוש את נוכחותכם, לפחות רוב הזמן, ולא רק יראה את הצד האחורי של ראשיכם. כדאי שמישהו מכם ישב לידו חלק מהזמן, כדי ללטף אותו, לשחק עם ידיו ורגליו.
לגבי ה"נזקים" האפשריים של הטיול - אינני רואה סיבה לדאוג, אבל הדבר תלוי במזג ובאופיו של הילד, ואם אינו ילד נוח, ייתכן שיהיה קשה קצת מבחינת הסתגלות למלונות, בעיקר לשינה.
מנסיוני האישי - בזמנו טיילנו עם תינוק בגיל כזה בארה"ב - בכל מקום יש תנאים נוחים, ואין בעיות.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה והעידוד :-)
עדי21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)