התפתחות של בן שנה ושלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות של בן שנה ושלושה חודשים
    מוטרדת
    21/04/2009

שלום
    יש לי תאומין בני שנה ושלושה חודשים נולדו במשקל טוב 2700 לא פגים וההתפחות עד כה תקינה הלכו בגיל צעיר - 11 חודשים התישבו ועמדו מאוד מוקדם וגל ממלמלים מילים , אצל בני יש פחות התייחסות לשמו , קוראים לו ולרוב הוא לא עונה , חשבתי בעיית שמיעה ועשינו כל מיני תרגילים , אך שומע טוב , אני לא יודעת אם זה בגלל שאני משווה לאחותו או שזה מסמל בעייה כלשהיא , הבת מראה כל איבר בפנים כשקוראים בשמו ואותו זה ממש לא מעניין , האם יש מקום לבדוק יותר לעומק או מוקדם עוד , בגן טוענים שהוא משחק מאוד יפה , אך לי יש תחושה שהוא חיי בעולם משלו ופחות מרגיש מה קורה סביבו
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות

21/04/2009

אמא יקרה שלום,

קשה לי לענות לך, בהתבסס על התיאור שלך. ייתכן שמדובר באיחור קל, האופייני להרבה ילדים שנולדו תאומים, גם אם לא פגים, והפער ייסגר. פעמים רבות המאחר הוא באמת הבן, בעוד הבת מתפתחת מהר יותר. מאידך, ייתכן גם שבכל זאת יש בעייה.
    לכן, אני מציעה לך לבקש הפנייה להערכה במכון להתפתחות הילד בסביבת מגורייך. אין צורך שתהיי מוטרדת.

מאחלת לכם כל טוב, מקווה שהכל יהיה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו