מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות שפתית בתאומים בני שנה ו7גילי30/04/2009
הי
אני אמא לתאומים זהים-בנים בני שנה ושבעה חודשים
בזמן ההריון היה להם TTTS שנעלם מעצמו לקראת הלידה נולדו בשבוע 35 במשקל תקין של מעל 2 קילו.
באופן כללי ההתפתחות המוטורית שלהם תקינה-התהפכו זחלו ישבו והלכו בטווח הנורמה
מה שמטריד אותי זה הדיבור-אנחנו דוברי אנגלית בבית אך גרים בארץ והם הולכים לגן בעברית
המילים היחידות שהם אומרים זה הלו ותודה וגם זה לא באופן הכי ברור ולאחר מאמצים
אחד מהם מדבר לעצמו הרבה ברבורים אך השני כלל לא
אני לא חושבת שזו בעית שמיעה כי כשאני מדברת אליהם הם מגיבים
הם לא יודעים להראות שום דבר כמו עיניים אף ופה על אף שהראתי להם המון המון פעמים
הם לא מוחאים כפיים כשאומרים להם למחוא אלא רק כשאני מוחאת הם מחקים אותי
הם לא יודעים לתת נשיקה (יודעים לעשות "פו" על אוכל חם)
אני מוטרדת באופן כללי האם נראה לך שיש סיבה לכך?
יתכן ואני סתם מוטרדת
אשמח לשמוע ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפתית בתאומים בני שנה ו-7 ח
30/04/2009גילי שלום,
מתוך הידע שלנו, הילדים שלך "מועדים" לאיחור בהתפתחות השפה, בשל מספר גורמים : ראשית, עצם התאומות, מפחיתה את הצורך בתקשורת, במיוחד אם אין ילדים נוספים בבית, וידוע שתאומים מפתחים ביניהם תקשורת לא מילולית, ומאחרים בדיבור.
שנית, הדו-לשוניות : ילדים שחשופים לשתי שפות, מאחרים ברכישת שפה. (לכן, הייתי ממליצה לכם לעבור לעברית, לפחות לשנה, עד שירכשו שפה אחת היטב!).
ובס"ה, מתוך תיאורך, לא נראה לי שהאיחור גדול, ואני מתרשמת שאת דואגת בהגזמה.
ואם בכל זאת קשה לך להרגע, זכותך לבקש התייעצות במכון להתפתחות הילד במקום מגורייך.
כל טוב, והתפתחות מהירה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה-הפירוט
גילי30/04/2009יש לי עוד ילד בן 3 שמדבר שוטף את שני השפות
באופן כללי אין לי אפשרות לעבור לשפה אחת כי בעלי לא דובר עברית והאופציה היחידה של גן היא בעברית
האם נראה לך שזה יכול לגרום להבדל משמעותי?
תודה על התגובה המהירה!
את ממש מרגיעה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד ילד דו-לשוני
02/05/2009גילי שלום,
כמו בכל דבר, כל ילד הוא אחר : יש ילדים שילמדו גם 3 שפות, ויש ילדים שקשה להם עם שתיים.
אם קשה לכם לעבור לדבר בשפה אחת, המשיכי לדבר בשתי שפות. הוא ילמד. אם יהיה קשה - תבקשי התייעצות עם קלינאית תקשורת, ותעזרו לו.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)