מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן שנה וחצי חודשים ואינו מדברענבל07/05/2009
שלום רב,
אני נשואה לאמריקאי ואנו חיים ביו יורק. אני מדברת עם בני בן השנה וחצי רק עברית. אביו מדבר אתו אנגלית. הוא נמצא בבית איתי ואין לו הרבה אינטראקציה עם ילדים אחרים. ילדי - הוא ילד מקסים. עושה רושם של רציני, בוגר לגילו וחכם. הוא מבין את כל מה שאני אומרת לו ועושה כל שאני מבקשת, אבל אינו מדבר שום מילה. הוא אולי אומר - דיס כשהוא רוצה משהו ודה - כשהוא מקבל ממני משהו - אולי תודה. הוא מרבה לדבר בג'יבריש, ולפעמים עם תנועות ידיים, הבעות פנים והפעלת כל הגוף. הוא אינו יודע אפילו להמהם את קולות החיות. הוא התחיל ללכת יפה מאוד לפני גיל שנה, והוא מתאים צורות ופזלים, אבל בנוגע לדיבור - הרופא המקומי אמר שזה דגל אדום. אני מאוד מודאגת, קראתי על כך גם דברים מדאיגים באינטרנט. אודה לך מאוד אם תאמרי לי מה דעתך בנידון. תודה רבה! אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי שאינו מדבר
07/05/2009אסתר שלום,
ידוע לנו היטב, שילד החשוף לשתי שפות מאחר בתחילת הדיבור, או מדבר ג'יבריש. יכול להיות שלו היה הולך לגן, ושומע את הילדים מדברים, בעברית או באנגלית, היה לומד מהר יותר, ומתחיל לדבר באחת השפות שהוא שומע.
לפי תיאורך, הוא ילד נבון, ומוכיח שהוא קולט ולומד. אינני רואה שום סיבה לדאגה.
גם אני גידלתי ילד בארה"ב, וגם הבן שלי התחיל לדבר רק בסביבות גיל שנתיים, ולמעשה - השפה אצלו התפתחה רק כשחזרנו ארצה, לקראת גיל שלוש, והכנסתי אותו למעון.
מאחלת לכם כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
ענבל07/05/2009תודה רבה לך! הרפא הדאיג אותי עם 'הדגל האדום'. אני מתכוונת לשלוח את הממתוק לקייטנה בקיץ. תהיה שם אמנם מעט מאוד עברית. קראתי תגובות אחרות שלך - ואני מאוד מעריכה את המקצועיות שלך ואת העובדה שאת כל כך מרגיעה את האמהות, ומעריכה את המקרים מחוץ לקופסת הצפיות המקובלת. כל טוב! ושוב תודה רבה! אסתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)