מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביישנות או בעיה חברתית?אלה11/05/2009
בני בן 2.6 נראה כי מאוד ביישן, כאשר נמצא בחברת ילדים בגילו. בגן הוא מתבודד ויושב לבד עם משחקים או עם ילד אחד. אך כשמדובר בקבוצת ילדים- מתרחק ומסתגר או ייתכן ופשוט מתבייש????? נראה, כי רוצה להתחבר לשאר החברי, אך משהו מונע ממנו לעשות זאת. יש לציין, שכאשר הוא נמצא בחברת מבוגרים- מתנהג רגיל, משחק עימם, משתולל וכו'. האם יש מקום לדאגה?????
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות ?
12/05/2009אלה שלום,
כמו אצל מבוגרים, יש ילדים שצריכים חברה מצומצמת, ומרגישים מאד לא נוח בחבורה גדולה.
מדובר בתכונת אישיות כנראה, ה"נמתחת" בין ביישנות, לביישנות קיצונית, למה שמוגדר כיום כ"חרדה חברתית" במקרה הכי קיצוני.
ילדך צעיר מאד, ועדיין מוקדם לומר.
צריך למצוא דרך ביניים, אשר מצד אחד תחשוף אותו למפגשים חברתיים שונים, שיהיו לו נעימים, והוא ילמד לא להיבהל מכך, ומאידך, לא להלחיץ אותו, או להעביר לו מסר, שהוא לא בסדר.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלה13/05/2009תודה רבה לך, ד"ר יוכי בן-נון.
אךעדיין אני מודאגת שזה לא יעבור לביישנות קיצונית- "חרדה חברתית". כיצד אוכל לזהות שביישנות עברה לקיצוניות שכזו ואיך ניתן למנוע זאת.
בתודה מראש
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות קיצונית
13/05/2009בדרך כלל, תכונות אלה הולכות ומשתפרות עם הזמן, ככל שהילד מתפתח ומבין יותר, ולא מחמירות.
זה עניין של הגדרה של חומרה.
במצב של ביישנות קיצונית, ילד או מבוגר זקוקים לזמן של הסתגלות למצב חברתי, אבל בסופו של דבר הם נפתחים .
במצב של חרדה חברתית, הילד או המבוגר פשוט נמנעים מכניסה למצב ! למשל, ילד לא יהיה מוכן בשום אופן ללכת למסיבת-יום הולדת אצל חבר.
במצב כזה, נוצרת כמובן פגיעה בילד, ואז כדאי לטפל.
נקווה שלא יהיה כך.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלה13/05/2009תודה רבה על תשובתך המהירה.עזרת לי מאוד.
אם אפשר, אתייעץ איתך בהמשך, לאחר שאנסה לחשוף אותו לסיטואציה של יום הולדת של בן של חברה. אך חשוב לציין, שכשנמצא בגן ילדים וכל הילדים (בני גילו) יוצאים לחצר הגן- בני נשאר לבדו בחדר ואינו מוכן לצאת לחצר. והנה עוד דוגמא, שוב פעם מהגן, כשכל הילדים יושבים במעגל ומקשיבים לסיפור של גננת- בני מזיז את כסאו מחוץ למעגל ונשאר שם למשך כל הסיפורים. האם זה לא מהווה מקור לדאגה?
מודה לך מאוד
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות קיצונית/חרדה חברתית
14/05/2009אלה שוב שלום,
זו בהחלט התנהגות יוצאת דופן, אבל לא הייתי מגדירה אותה כמדאיגה. היא לא מאיימת-חיים חלילה, ובהחלט אפשר לחיות איתה, מה גם שבדרך כלל היא ניתנת לטיפול.
גם בגן, הייתי מציעה לא "לוותר" לו, אלא לבקש את הגננת לקחת אותו ביד ולהוציא אותו לחצר, לנסות לחבר אותו עם ילד אחד נוסף, למשל, ילד שקט וחביב.
ובמפגש הקבוצתי - אפשר להושיב אותו או ליד הגננת, או בקצה העיגול, אבל ליד ילד אחר, ובלבד שלא יישאר לבד. חשוב גם לחזק אותו לאחר מכן, לשאול אותו אם היה לו נעים, וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלה14/05/2009אני מודה לך מאוד.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה
אלה19/05/2009דר' יוכי בן-נון, שלום רב.
שוב אני פונה אלייך לקבלת עזרה מאחר ואני רואה שהבעיה של הילד רק מחמירה להערכתי.
ההתארגנות בבוקר והליכה לגן הפכו לסיוט לילד. זה מגיע לרמות של חוסר רצון להתלבש בבוקר, כי כנראה זה נותן לו רמז והוא מבין שהוא ילך עכשיו לגן והוא חושב שאם הוא יתנגד להתלבש- הוא יישאר בבית. התחלתי להלבישו בערב יום קודם בבגדים שבהם הולך למחרת על מנת לחסוך את זה בבוקר, אך גם זה לא פתר את הבעיה.
כל בוקר הילד קם ולדבריו, רוצה לישון בבית (לדעתי, זה גם סוג של מנגנון הגנה שסיגנן לעצמו), אומר, כי אינו רוצה ללכת לגן, כל הבוקר "נודניק", מסרב לאכול ולשתות, לפני יציאה מהבית נשכב על הריצפה וגם על האספלט לפני כניסה להסעה.
יש לציין, שניסיתי כמה אופציות: ניסיתי להביאו לגן באופן עצמאי ברכב פרטי, אך שם הפרידה היתה קשה יותר. לכן בחרתי באופציה של הסעות ובזמן הנסיעה לפחות נרגע מבכי קורע לב.
תחילה, חשבתי שייתכן וזו בעיה בגן עצמו או בגננת, לכן לפני כחודש וחצי העברתי אותו גן, אך גם זה לא עזר והבעיה חזרה על עצמה.
נ.ב. ישנו המשך בהודעה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהסתגלות לגן
ד"ר יוכי בן-נ21/05/2009אלה שלום,
לא ציינת קודם, שהעברת את הילד גן לפני כחודש. ייתכן, שהבעייה החמירה, כיוון שעדיין לא הסתגל לגן החדש, והוא חש קושי רב מול הילדים החדשים. צריך להבין, שאצל ילד כמוהו, גם אם הגן נפלא, קשה ליצור את הקשר עם הגננות, והילדים, והילד חש זר ומאויים.
ייתכן שהיה כדאי לך ללכת להתייעצות עם פסיכולוגית, שתבוא לגן, תדבר עם הגננת, תצפה בילד, ואז תוכל לתת לכם עצות יותר פרקטיות ואפקטיביות איך להתנהג איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלה21/05/2009תודה רבה
אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות קיצונית או חרדה חברתית ?
ענבל23/09/2009שלום,
בני בן 5 ותשעה חודשים נכנס לכיתה א' ,בעיית הביישנות שלו החל כבר במהלך גן חובה ולא ממש התייחסנו ,אמרנו ביישן וויתרנו,לאחרונה זה החמיר ,הילד לא רצה להשתתף המסיבת סוף בגן ,לא רוצה ללכת לימי הולדת לא להשתתף בחוגים.
כשיש מבוגרים בסביבה הוא נסגר יותר ולא רוצה להשתתף,ומצד שני ,הוא משחק יפה עם חברים גם בבית הספר וגם מזמין מיידי פעם חבר הביתה משחק עם שכנים ובני דודים .
בבית הוא רגיל לכול דבר ,ישן טוב,אוכל .
בבית הספר קשה לו עם מורה חדשה להפתח אליה ,כול השבוע הראשון של כיתה א' הוא לא נכנס לכיתה,לא רצה לרדת לטקס בביה"ס ,הוא לא רוצה ללכת לשיעור בכיתה אחרת ,רק עכשיו החל לרדת לשיעור ספורט,לא רוצה להוציא חוברת בכיתה ולעשות מה שהמורה מבקשת.שאני שואלת למה הוא עונה אני לא מסוגל וגם אני צריך להתרגל ,מצד שני בבית הוא עושה איתי שיעורים יפה מאוד גם שאני לא יושבת לידו,מתאמן על קריאה.
בשיחה עם זרים לא מוריד ראש ולא מביט אליהם ולא מוכן לשתף פעולה.
דבר נוסף בקיץ האחרון שהיתה קייטנה לא רצה לנסוע לבריכה,ללונה פארק ,דברים שהוא מאוד אוהב לעשות עם המשפחה ,ששאלתי למה ,אמר שלא אוהב ללכת עם הילדים של הקייטנה.
מה לעשות ? למי אפשר לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות קיצונית או חרדה חברתית ?
23/09/2009ענבל שלום,
לפי תיאורך, כדאי לטפל בבעייה, ולא להמתין.
לפי גיל הילד, אתם עדיין זכאים לקבל אבחון, ומספר מצומצם של טיפולים מפסיכולוגית של המכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם. בקשי הפנייה מרופא הילדים.
אם לא יאשרו לכם (יש מכונים שאינם מקבלים אחרי גיל 6) - אפשר לפנות דרך הביטוח המושלם לפסיכולוגים עצמאיים, שהביקור אצלם עולה הרבה פחות מהמקובל בשוק.
הקפידו לבחור פסיכולוג/ית התפתחותי/ת, או פסיכולוג/ית קליני/ת לילדים !
כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)