מתי כדאי להכניס אנ הילד פעוטון ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי כדאי להכניס אנ הילד פעוטון ?
    שירה
    24/06/2009

בספטמבר הבן שלי יהיה בן שנה וחודש . אני ובעלי בשתי דיעות שונות . האם להכניס את הילד לפעוטון בספטמבר ? אני רופאת שיניים ועובדת כל היום הילד בינתיים אצל אמא שלי . בעלי חושב שהילד יכול להתפתח יותר בפעוטון .האם כדאי להכניס אותו השנה או בשנה הבאה ? האם הילד יכול להתפתח בפעוטון בגיל כזה יותר מהבית ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כניסה לפעוטון

אסתי
    15/09/2014

שלום רב
    בני הבכור בן שנה וארבעה חודשים ועד כה היה איתי בבית. הוא מפותח מאוד מבחינה מוטורית והקוגניטיבית אבל עדיין לא מדבר. עד היום היה ילד בריא מאוד ומעולם לא חלה. הוא עדיין יונק חלקית. לפני שבועיים התחיל ללכת לפעוטון. לאחר שלושה ימים נדבק בווירוס וסבל מאוד מצינון חזק, אחרי כמה ימים חזר לגן ותוך יומיים פיתח חום גבוה מאוד ואיבדנו דלקת אוזניים. היום, אחרי חמישה ימים של חום גבוה מאוד, הקאות חוסר תיאבון מוחלט וילד תשוש וחסר אנרגיה בגלל האנטיביוטיקה ומשככי הכאבים שקיבל לראשונה בחייו, אני תוהה האם נכון יהיה לחכות לשנה הבאה להכניסו למסגרת? ברור לי שהשניה הראשונה היא קשה ונדבקים וכך מתחסנים אבל האם לא עדיף שהגוף יהיה חזק יותר, והילד יהיה גדול יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לפעוטון - תגובה

15/09/2014

אסתי שלום,
    מבחינת ההתפתחות הפסיכולוגית, מקובל להמליץ על הכנסת הילד למסגרת מגיל שנה, או אף מגיל 9 ח'. מבחינה גופנית - ברור שיש בכך "סיכונים" של מחלות תכופות, אבל זה גם מחסן. רוב הילדים מתחסנים לאחר מספר חדשים, בכל גיל של כניסה למסגרת. אבל יש כמובן ילדים שהם יותר רגישים, ולגביהם צריך לשקול אחרת.
    אם את מתרשמת שהילד שלך רגיש במיוחד, בוודאי שמוטב לך לחכות עוד תקופה, אם זה אפשרי לך.
    כל טוב, והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להכניס ילד לגן?

24/06/2009

שירה שלום,

את ובעלך מייצגים שתי גישות, ששתיהן מקובלות בפסיכולוגיה, ותלוי את מי שואלים.....
    יש הטוענים שעד גיל שנתיים, עדיף לילד להיות בבית לבד, ולקבל התייחסות של מטפל אחד. יש המוסיפים לכך גם את הפחד מהידבקות של הילד במחלות שונות.
    לטעמי, ילד בריא מגיל שנה ואילך נהנה ונתרם מאד מחברת ילדים אחרים. הוא בוחן אותם, מחקה אותם, וכך התפתחותו יותר טובה. המסגרת הקבוצתית מבנה לילד סדר-יום, מארגנת לו פעילויות מגוונות בסדר קבוע, האכילה בקבוצה מגרה את התיאבון, השינה המשותפת מקנה לילד הרגלים נכונים.
    לסיכום - גישתי היא מאד חיובית לשילוב בפעוטון/משפחתון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו