עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    נ
    01/07/2009

יש לי ילד בן שנתים ושלושה חודשים ותינוקת בת 7 חודשים. אין לי מושג מה צריך לעשות ואיך להתמודד עם מצבים מסוימים כדי שהוא לא יפגע וכל הזמן אני "אוכלת את הלב" הוא לפעמים נותן לה מכה ואין לי מושג מה להגיד לו לרוב שנמצא עוד מבוגר או אבא בסביבה אז אני לוקחת אותו להראות לו משהו כדי לא להעיר שזאת היתה מכה אלה להשכיח האם זה בסדר איך עוברים את הימים האלה בלי שהקטנים לא יפגעו מכל דבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• קנאה וכעס על אחות קטנה

02/07/2009

גלי שלום,
    בוודאי ברור לך, שהגדול מקנא וכועס על אחותו הקטנה, ומשום כך, צרים לעשות דברים שירגיעו אותו.
    1. דברי אליו, הסבירי לו שזו אחותו, שכשהיא תגדל היא תהייה חברה שלו, שאת אוהבת את שניהם, וכד'. ברור לנו, שבגילו הוא איננו מבין את כל מה שנאמר לו, אבל מעצם הדיבור שלך, ההתייחסות החוזרת לנושא תחדד את המודעות שלו.
    חשוב גם לומר לו שאת יודעת שהוא מרגיש שהוא מקנא, אולי כועס עליה, אבל שוב - את אוהבת אותו בדיוק באותה מידה.
    אפשר גם לתת לו חיזוקים מיוחדים : "פרסים" קטנים, או אמירה מסוג : הנה את הגדול שלו, את ילד גדול וחכם, וכד'.
    2. חשוב למנוע את היכולת של הילד לפגוע בתינוקת. ליצור מצבים שלא יוכל להגיע אליה ולא יפגע בה, פשוט להשגיח, ולא להשאיר אותם יחד ללא השגחת מבוגר !

כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו