בן 10 חודשים לא מכניס כלום לפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 חודשים לא מכניס כלום לפה
    אמא של עדי
    12/07/2009

עדי בן 10 חודשים ינק עד לא מזמן. בגיל 5 חודשים התחלנו מרק ואחר כך פירות. היה מאוד קשה להרגיל אותו לאכול עם כפית ועד היום כל האכלה מלווה במשחקים והפעלות מסביב על מנת שיאכל והוא אוכל כמויות קטנות מאוד. לאחרונה הפסקתי להניק והתחלנו סימילאק גם שינוי זה היה קשה מאוד יש ימים שהוא לא מכניס כלום לפה במשך 12 שעות ברציפות ורוצה רק הנקה.
    בנוסף עדי לא מכניס שום דבר לפה לא משחקים ולא אוכל מוצק ניסיתי במבה, בישקוטים, ביסקוויט אורז לתינוקות, שום דבר לא עזר. הוא מחזיק את זה ביד משחק עם זה, מעביר מיד ליד, מרשרש בזה (כאילו זה רעשן), אך לא מכניס לפה. האם אני צריכה לדאוג??? מה אפשר לעשות ולמי אני צריכה לפנות???
    מבחינת התפתחות עדי יושב יציב, מתיישב לבד, זוחל אחורה. הוא ילד חייכן ומאוד חברותי, מוחא כפיים, רוקד כששומע מוזיקה. מגיב לאנשים שמכיר, משחק מאוד יפה עם עצמו ועם אחותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות תחושתית של הפה

13/07/2009

אמא יקרה שלום,
    יש ילדיםשכל שינוי קשה להם. יש ילדים שהמעבר ממזון נוזלי למזון מוצק קשה להם, או אפילו המעבר מהנקה לתחליף חלב.
    כנראה שהילד שלך שייך לקבוצת ילדים כזו.
    אנחנו חושבים, שההסבר לכך הוא ברגישות תחושתית מוגברת של אזור הפה, הן מבחינת התחושות, והן מבחינת הטעמים, ואולי גם ריחות. כלומר : ילדים אלה חשבים כל חומר בעוצמה הרבה יותר גדולה מהרגיל, והתוצאה היא הרגשה לא נעימה, שמרתיעה אותם מקירוב מזון או חפצים לפה.
    אין צורך לדאוג. זה מתמתן עם הזמן, ואפשר לטפל בכך.
    אני מציעה לך לפנות, בעזרת רופא הילדים, לקלינאית תקשורת, או למרפאת בעיסוק, שתעזור לך להרגיל את הילד, ע"י מסז'ים שונים, גרויים וכד'.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו