צריכה יעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה יעוץ
    שגית
    13/07/2009

בני בן 1.8 חודשים ,הוא ילד מאוד נבון אך לפעמים ההתנהגויות שלו קצת מפונקות ואיני בטוחה שההתמודדות שלי נכונה ולכן אני צריכה את עצתך .
    1.כאשר הוא רוצה משהו ,הוא רוצה אותו עכשיו ואם לו מביאים לו אותו הוא ישר מתחיל בבכי רב וכאשר אני מנסה להסביר לו שהוא צריך להמתין הוא ישר מתעצבן ומתחיל לצעוק אני מסבירה לו כל דבר אך יכול להיות שאני קצת מוותרת לו ומפנקת אותו יותר מידי {כמובן שהצעקות מלוות בבכי }.כיצד עלי לנהוג במצב כזה ?
    2.בני כמו שכבר הבנת הוא מפונק וכתוצאה מכך הוא לא אוכל כל דבר {הוא מאוד בעייתי עם אוכל }כאשר אנחנו יושבים לאכול ,אוכל שבד"כ הוא אוהב הוא נותן טעימה ומבחינתו הוא סיים את הארוחה {הוא גם אומר "אני סיימתי לאכול "}בנוסף לכך הוא גם שולל אוכל שאינו מכיר ,הוא לא מוכן לטעום אותו ,כיצד עלי לנהוג עימו ?{ברצוני לציין שהוא ילד שאוהב מתוקים אך כמובן שאני מגבילה אותו בנושא הזה }
    אני מוצאת את עצמי לפעמים קצת מתוסכלת ומוותרת לו למרות שאיני רוצה, איני רוצה שילדי יגדל כילד מפונק מידי ,אני יודעת את ההשלכות לעתיד של הדבר ,אשמח אם תתני לי את עצתך .
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה יעוץ

הוספת תגובה

• ילד "מפונק"

14/07/2009

שגית שלום,
    אינני בטוחה שאסכים איתך על ההגדרה של "ילד מפונק". בדרך כלל בגיל כזה, יש לילדים סיבה להתנהג כפי שהם מתנהגים, ואנחנו ההורים צריכים להבין, שעדיין אין להם את מנגנוני ההבנה והשליטה שיש לנו. הם אינם מבינים מה זה "אחר-כך", תפישת הזמן שלהם לא ברורה, ולכן הם רוצים הכל מייד.
    את מעלה שתי בעיות :
    1. תגובת הכעס , הבכי והתסכול של הילד - מותר לך לתסכל אותו, הוא ילמד מזה. חשוב לדבר אל הילד בשקט, לא "להיבהל" מהבכי שלו, לתת לו דוגמה לשליטה, למתינות. צריך להגיד לו : "עוד מעט, אמא שומעת אותך, תמתין קצת. תקבל."
    2. לגבי האוכל - יש הרבה ילדים שהם בררנים, אוכלים מעט ולא מגוון. בדקי שהוא בריא ולא חסר לו שום חומר בגוף. אם הכל בסדר, הניחי לו. שיאכל כמה שהוא מוכן. אל תכריחי. יהיה רעב, יבקש אז.
    המשיכי להציע לו, שיראה אחרים אוכלים. בשלב מסויים, כל ילד מסתקרן ומנסה גם מזונות נוספים.
    לגבי ממתקים וחטיפים - טוב שאת מגבילה. מבחינתי, הכי טוב שלא יהיה בכלל בבית.

והעיקר - השתדלי להיות רגועה, להציג לילד תמונת התנהגות שקטה ועקבית. את הדוגמה שלו, ומכך הוא לומד.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שגית
    14/07/2009

לד"ר יוכי

תודה רבה לך על התשובה המהירה -:)

לקחתי לתשומת ליבי את עצתך
    שיהיה יום מקסים

שגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו