זיהוי מספרים ספרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי מספרים ספרות
    פ.
    15/07/2009

שלום,
    בני בן 4 וחצי, סיים טרום טרום חובה.
    לפי מה שאני שומעת מהורים וקוראת בפורומים אני מתרשמת שילדים בגילו כבר יודעים לזהות מספרים ואפילו חלק מספרות ולקראת כתיבה. האם עליו בגילו לזהות מספרים? ז"א אם מראים 5 שידע שזה מספר 5? כמו כן, מה בנוגע לכתיבה/צביעה?
    דיברתי עם גננת שלו והיא אמרה שעשתה לכל הילדים אבחון בסוף שנה שבחן ידע בצבעים, בצורות הנדסיות, ספירת פריטים וגזירה בקו ישר והוא עשה הכל נכון ובכללי הוא ילד שקט ומסיים משימות שניתנו לו. מבחינתה הכל בסדר.
    אינני מוצאת באינטרנט מידע על התפתחות הילדים מגיל 3 ומעלה. עד גיל 3 הכל רשום לפי תחומים ובפירוט רב, אבל מגיל 3 ממש אין לי מושג איך לעקוב אחרי התפתחותו. האם תוכלי להפנות אותי למידע בנושא?
    תודה רבה.
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי מספרים ספרות

הוספת תגובה

• לא נענה. אשמח לקבל הפניה למידע

פ.
    17/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי מספרים

18/07/2009

שלום,
    בגיל 4 וחצי, ילד בהחלט צריך להיות מסוגל לזהות כמה ספרות, וכן כמה אותיות, במיוחד אותיות ששייכות לשמו. אבל, אי-ידיעה עדיין לא אומרת שיש בעייה. ייתכן שהנושא הספציפי הזה עדיין לא משמעותי לילד, ולכן אינו מפנים אותו. נסי לעבוד איתו : למשל, להראות לו את שלטי המספרים על הבתים לידכם.
    יש נם ספרים רבים על התפתחות ילדים, שמציינים, לבדקדוק, ולא בכל תחום, מה ההישגים של ילדים בכל גיל.
    ספר שאני ממליצה עליו הוא פסיכולוגיה התפתחותית של פרופ. שאול סולברג, מאונ' בר-אילן, אשר יצא במהדורה שנייה לפני כשנתיים-שלוש.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו