מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהוי מספרים ספרותפ.15/07/2009
שלום,
בני בן 4 וחצי, סיים טרום טרום חובה.
לפי מה שאני שומעת מהורים וקוראת בפורומים אני מתרשמת שילדים בגילו כבר יודעים לזהות מספרים ואפילו חלק מספרות ולקראת כתיבה. האם עליו בגילו לזהות מספרים? ז"א אם מראים 5 שידע שזה מספר 5? כמו כן, מה בנוגע לכתיבה/צביעה?
דיברתי עם גננת שלו והיא אמרה שעשתה לכל הילדים אבחון בסוף שנה שבחן ידע בצבעים, בצורות הנדסיות, ספירת פריטים וגזירה בקו ישר והוא עשה הכל נכון ובכללי הוא ילד שקט ומסיים משימות שניתנו לו. מבחינתה הכל בסדר.
אינני מוצאת באינטרנט מידע על התפתחות הילדים מגיל 3 ומעלה. עד גיל 3 הכל רשום לפי תחומים ובפירוט רב, אבל מגיל 3 ממש אין לי מושג איך לעקוב אחרי התפתחותו. האם תוכלי להפנות אותי למידע בנושא?
תודה רבה.
פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נענה. אשמח לקבל הפניה למידע
פ.17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי מספרים
18/07/2009שלום,
בגיל 4 וחצי, ילד בהחלט צריך להיות מסוגל לזהות כמה ספרות, וכן כמה אותיות, במיוחד אותיות ששייכות לשמו. אבל, אי-ידיעה עדיין לא אומרת שיש בעייה. ייתכן שהנושא הספציפי הזה עדיין לא משמעותי לילד, ולכן אינו מפנים אותו. נסי לעבוד איתו : למשל, להראות לו את שלטי המספרים על הבתים לידכם.
יש נם ספרים רבים על התפתחות ילדים, שמציינים, לבדקדוק, ולא בכל תחום, מה ההישגים של ילדים בכל גיל.
ספר שאני ממליצה עליו הוא פסיכולוגיה התפתחותית של פרופ. שאול סולברג, מאונ' בר-אילן, אשר יצא במהדורה שנייה לפני כשנתיים-שלוש.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)