מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדי נטישהעדי26/07/2009
שלום לכם
מתן בן שנתיים פלוס שבועיים. היה אתי בבית מיום שנולד. כשהיה בן שנה נוצרה כאן בגינה השכונתית קבוצת ילדים ואמהות, ספונטנית, כך שהוא בעצם בקשר יומיומי עם עוד ארבעה ילדים בגילו. בבתים או בגינה בהרכבים משתנים. מתן ינק עד גיל שנה וחצי, מאז ועד לפני חודש הנקה לצורך הרדמה בלבד (צהרים , שינה בלילה והתעוררות באמצע הלילה),הוא זרק את המוצץ בגיל שנה. לפני חודש הפסקתי להניק לחלוטין. מאוד קשה לו אם זה. הוא דוחף בכל הזדמנות לחולצה שליאבל מקבל כשאני מסבירה לו שעכשיו אין. פעמיים יצא שנשברתי ונתתי לו. מתן מאוד מפותח - מוטורית ובעיקר בדיבור. אך מבחינה רגשית, אני בהחלט רואה בעיה. הוא משחק ליד ילדים בגילו, לעולם לא איתם, הרבה פעמים הוא דוחה אותם, לא כל כך בתחרות על חפצים שלו אלא יותר כשהם מנסים להתקרב אליו, לגעת בו, לצחוק איתו. הוא מפוחד ונצמד אלי. קל לו יותר עם מבוגרים, שמתקשרים איתו מילולית ולא במגע ועדינים יותר אליו (ואז הוא, להרגשתי, מרגיש פחות מאוים). הילדים בגילו כבר בהחלט משחקים אחד עם השני כבר מספר חודשים. הם שמחים להיפגש, מתחבקים, הוא במקרה הטוב מדבר עליהם, מתאר מה שהם עושים, מרבה לדבר עליהם כשאנחנו בבית והם לא נוכחים, אבל לא מתקרב אליהם, נשאר צמוד אלי. וכאן בעצם הבעיה שלנו היום. מתן צמוד אלי כמו מגנט ומאז הפסקת ההנקה זה מאוד מאוד קיצוני. בכי ו"איפה אמא" כל רגע, כולל כשהוא איתי ועלי ובוודאי אם חלילה התרחקתי לשנייה לשירותים או כל דבר אחר. כשמישהו פונה אליו, בני משפחה וחברים, גם אלה שהוא רואה כמעט כל יום, מתחילות צרחות "איפה אמא", כאילו מי שמתקרב אליו עומד להיות במקום אמא. עם אבא הוא מוכן להיות רק כתחליף סביר כשאני, לעתים נדירות, לא איתו אבל אם אני בבית, זה רק אני ומאוד מאוד צמוד. (ממש מחבק לי את הרגל, חרד מנטישה כל הזמן). מתן עומד ללכת לגן בעוד חודש. גן חדש, חלק מהילדים מכיר. אני לחוצה, מרגישה שזו הולכת להיות קטסטרופה ואני גם מאוד מתוסכלת מכך שהוא לא מתקשר בכלל עם ילדים, למרות שהם מתקרבים אליו, מתגעגעים אליו, רוצים את קרבתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדי נטישה?
27/07/2009עדי שלום,
את מתארת התנהגות, שבולטים בה שלושה דברים, המדאיגים אותך :
1. ההיצמדות אלייך, והפחד מהתרחקות שלך.
2. חשש מפני אנשים רחוקים יותר, אפילו בני-משפחה.
3. יכולת חברותית, או עניין חברותי מוגבל עם ילדים.
ראשית, מאחר שעד כה מתן היה בבית איתך, ולא הלך לגן, את היית הדמות המאד דומיננטית בחייו, המטפלת בו. לכן, הצמידות אלייך היא סבירה בגילו, במיוחד כאשר את גם מקור "מזונו" ויכולת הרגיעה שלו (ע"י ההנקה) עד כה. די סביר בעיני, שבדרך גידולו יצרת מצב, שבו הוא כיום מאד תלוי בך, ומתקשה לקבל סביבה אחרת.
הסבר נוסף הוא, שמדובר בילד אשר יש לו "רגישות חברתית", או אפילו רמה מסויימת של "חרדה חברתית" : כלומר, זה ילד, או אדם, שהחשיפה לחברה, מחוץ למשפחה, מעוררים בו חרדה, והוא זקוק להיצמדות לדמות אחת בלבד. זו תכונת אישיות, ונולדים איתה.
מתן עדיין קטן, ולא הייתי אומרת לגביו שום דבר בוודאות. הכל עוד פתוח לשינויים, והוא בהחלט עשוי להפתיע, ככל שחייו יהיו מגוונים יותר, והוא יהיה חשוף להתנסויות שונות.
לגבי הכניסה לגן : אין סיבה לצפות ל"קטסטרופה". בהחלט ייתכן שלא יהיה קל, וההסתגלות תהייה ממושכת, אבל היא תקרה ותגיע.
ובכלל - העקרון של "נבואה המגשימה את עצמה\" הוא נכון בחיים, ובעיקר כלפי ילדים, וכהורים, צריך ללמוד להמנע ולהזהר מכך. כאשר אנחנו חרדים מפני משהו, הילד קולט זאת, ומגיב גם הוא בחרדה, שמחריפה את התנהגותו.
דברי אליו. ספרי לו על הגן שילד אליו בשמחה, שישמע בקולך את ההתלהבות. נצלי את החופש ליזום פגישות עם ילדים שיהיו איתו בגן. צאי מהבית, והשאירי אותו עם אבא או סבתא, כך שיתרגל להתרחקות שלך, ויבין שאת גם חוזרת. ולא נורא גם אם יבכה או יצרח. הוא יירגע.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)