מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות שפתיתיולי28/07/2009
יהלי שלי בן עוד מעט שנתיים , גיל מתוקן שנה ו10. אני יודעת שפגים אמורים לסגור פערים עד גיל שנתיים ומבחינה מוטורית נראה לי שאנחנו בסדר: הולך,רץ, הולך אחורה, מטפס על סולמות. מוטוריקה עדינה אף פעם לא הייתה בעיה: מצייר, משחיל ,נורא אוהב לאכול אורז אחד אחז עם ידיים.
הדבר היחידי שנראה לי שאנחנו עדיין בעיכוב זה שפתי. אני רושמת את כל המילים שהוא אומר והגעתי ל כ 45 מילים ויש לו כ 3 צירופי מילים אבל הוא מחבר אותם ולכן נראה לי שזה לא נחשב (לארוצה עודפעם אתזה). ברשימה הזאת יש גם מילים שפעם הוא היה אומר הרבה ועכשיו הוא החליף אותם במילים חדשות - ז.א. יש כל הזמן הוספה של מילים חדשות אבל גם מילים שהוא מפסיק להגיד.
מה לעשות כדי לעודד צירופי מילים?
עוד שאלה קצרה על סיפורים. אני קוראת לו כל לילה לפני שינה אבל הדרך היחידה שהוא מוכן לשמוע לסיפור זה כשהוא במיטה עם בקבוק ואני יושבת לידו ומקריאה אבל נראה לי שזו הקשבה מאוד פסיבית. הייתי רוצה שנשב ביחד ונקרא ביחד ושהוא גם ישתתף אבל ככה הוא מוכן לשבת בדיוק 2 דקות ואז הוא מבקש ללכת למיטה. בצוהרים אני גם מנסה לרקוא איתו אבל יש לוסבלנות לכמה דקות ואז הוא בורח. (דווקא ילד שיכול לשחק בריכוז הרבה זמן אבל לסיפורים אין לו סבלנות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפתית של פג בן שנתיים
29/07/2009יולי שלום,
הבן שלך בהחלט בנורמה לפי גילו. מה שחשוב הוא ההבנה. שימי לב אם הוא מזהה שמות עצמים/חפצים שאת מראה לו, שואלת אותו, אם הוא ממלא הוראות שאת נותנת לו.
דברי אליו הרבה, שאלי אותו שאלות, כך שיצטרך להגיב (מה אתה רוצה לאכול : תפוח או שזיף ?)
ההקשבה שלו להקראה היא מקובלת. בדרך כלל ההקשבה להקראת סיפור היא פסיבית. לעומת זאת, ההקשבה לטלויזיה או לקלטת יכולה להיות יותר אקטיבית, בתגובה לתמונות שנראות על המסך.
ילד לומד מכל דבר, ואנו ההורים צריכים לנצל כל הזדמנות, במיוחד שבה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)