צריכה יעוץ לגבי שני נושאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה יעוץ לגבי שני נושאים
    שגית
    02/08/2009

לד"ר יוכי שלום רב :
    ברצוני להתיעץ איתך על שני דברים :
    1.גמילה .
    2.צעצועים התפתחותיים .
    1.בני בן 1.9 ואני רוצה לגמול אותו מחיתולים .
    ילדי מבין כאשר אני שואלת אותו אם אני שואלת אותו לגבי צרכיו ואף אומר לי כאשר יש לו .
    לפני מספר ימים הורדתי לו את החיתול והלבשתי לו תחתון ,אך הוא פיספס למרות שאני כל הזמן שואלת אותו והוא אומר שאין לו .
    מספר שאלות לגבי הנושא :
    *איך עלי להגיב כאשר הוא עושה את צרכיו בתחתון ? ואיך עלי להגיב או מה עלי לומר כאשר הוא אומר שאין לו אך לאחר דקה עושה בתחתון ?
    *האם עלי לקנות לו הפתעות ע"מ לחזק אותו לגבי הדבר ?ואם כן האם זה לא יגרום לו לחשוב שעל כל דבר שהינו מבצע הוא יקבל הפתעה {יהפוך להרגל }?

2.אני עובדת עם בני על פאזלים ,ולגו ,צביעה ועוד .
    האם יש משהו נוסף שאת ממליצה לעשות ,או צעצועים מסויימים שהינם טובים להתפתחות שאני יכולה לקנות ?

תודה מראש

שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה ומשחקים התפתחותיים

02/08/2009

שגית שלום,
    1. לגבי גמילה - בנך צעיר מאד לעניין הגמילה, ולדעתי רוב הסיכויים הם שאיננו בשל לכך. חבל לתסכל אותו ואת עצמך. הניחי לו: בלי כעס, ובלי פרסים. החזירי לו את החיתול, ותני לו עוד כמה חדשים של גדילה והבנה.
    2. לגבי משחקים מתאימים : חשוב לגוון כמה שאפשר.
    משחקי דמיון : עם בובות, חיות, מכוניות. לא צריך צעצועים, אפשר גם עם כלי מטבח.
    מוטוריקה גסה : כדור, גליל, הקפידי על תנועה במרחב, צאי איתו לגן-שעשועים.
    מוטוריקה עדינה : השחלת חרוזים, הדבקת מדבקות, פלסטלינה/ברבצק. חשוב ליצור דברים עם הילד !
    שפה : הקראה של סיפורים ושירים קטנים, האזנה לדיסקים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו