תסכול בעת משחק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסכול בעת משחק
    יעל
    04/08/2009

ביתי, אחת מתאומות שנולדו פגות, בת 4 חודשים מתוקן, 7 כרונולוגי, ע"פ מכון להתפתחות הילד התפתחותה תואמת לגילה המתוקן.
    לאחרונה בעודה משחקת על הבטן היא משמיעה קולות רבים של תסכול אשר לעיתים מגיע עד בכי ולעיתים מסתיים במציצת אצבע (וכך היא נרגעת). יש לציין כי כאשר אני ניגשת אליה והופכת אותה או לוקחת את הצעצוע היא רגועה ועם מצב רוח טוב בדרך כלל ולפיכך אנחנו סבורים כי התסכול נובע מהמשחק עם הצעצוע ולא מכל גורם אחר. (לא מדובר בצעצוע ספציפי שגורם לכך)
    האם זו תופעה מוכרת? כיצד עלי להתנהג: לסייע לה או לתת לה להתמודד? אם לסייע- כיצד? לעיתים להחליף צעצוע עוזר ולפעמים לא...
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסכול בעת משחק

הוספת תגובה

• תסכול ממשחק בצעצוע?

04/08/2009

פועה שלום,
    עלי להודות, שקשה לי להבין את המצב שאת מתארת, ולכן אינני יודעת מה הסיבה ומה לענות לך.
    על איזה סוג צעצועים את מדברת ? איזה משחק הילדה משחקת עם הצעצועים ? מה נראה לך שקשה לה ? אולי זה בכלל התנוחה על הבטן שאינה נוחה לה, ולא הצעצוע ??
    אני מציעה לך לערוך עליה תצפיות, ולנסות להבין בעצמך. אשמח אם תשתפי אותנו בממצאים שלך.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת באיחור אבל....

יעל
    19/08/2009

הגעתי למסקנה הפשוטה שביתי מתנהגת כפי שציינתי כאשר היא עייפה. הצעצוע כנראה מפריע לה לנסות להרדם והיא מוציאה עליו את תסכולה כתוצאה מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בזמן עייפות

19/08/2009

פועה שלום,
    אני מניחה שאת צודקת במסקנתך, גם אם לקח לך זמן להגיע אליה. זה בסדר, אפילו רצוי : ילדים מגיבים בהתנהגויות שונות ומגוונות למצבים שונים, במיוחד מצבי עייפות ולחץ.
    לכן, הדרך הטובה ביותר כדי ללמוד אותם ולהבין מדוע הם מתנהגים כך, היא לצפות בהם.
    בעיני, זה גם פשוט מרתק !!!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו